Moja Kravica mlijeko za zdravo majčinstvo od prvog dana

Donacija poklon paketa banjalučkim porodiljama jedna je u nizu aktivnosti koje je najveća domaća mljekara Mlijekoprodukt, koja posluje u okviru regionalnog lidera u mliječnoj industriji Imleka, realizovala u okviru obilježavanja Svjetskog dana majki.

Cilj obilježavanja ovog datuma jepromovisanje majčinstva i zdravog odgajanja djeteta koje počinje već u trudnoći.

Poklon paketi Moja Kravica mlijeka sadrže i plišanu „Moja Kravica” igračku koja će biti podsjetnik majkama da nikada ne zanemare pravilnu i uravnoteženu ishranu za sebe i svoju djecu. U Mlijekoproduktu naglašavaju da majke imaju nemjerljiv značaj u svakom društvu i da zato nastoje da daju svoj doprinos promociji majčinstva.

„Zdrava ishrana majke preduslov je za stvaranje zdravog ploda, a kasnije i djeteta na koje se prenose zdrave navike. Donacijom mlijeka dali smo svoj dopronos promociji zdrave i uravnotežene ishrane u ovoj osjetljivoj životnoj fazi svake žene”, rekao je marketing menadžer Mlijekoprodukta, Vlado Sandić.

U Upravi banjalučkog Kliničkog centra izrazili su zahvalnost Mlijekoproduktu koji svojim aktivnostima nastoji da pomogne ovoj ustanovi da uljepša prve dane majčinstva što većem broju porodilja.

Svjetski dan majki obilježava se još od početka 20. vijeka sa ciljem promocije majčinstva i uloge majke u društvu.