Modna revija “Prepoznaj ženu u meni” oduševila Banjalučane

modna-revija-nika

Banjalučki Muzej savremene umjetnosti sinoć je bio premali da primi sve zainteresovane na jedinstvenu modnu reviju pod nazivom “Prepoznaj ženu u meni” koju je organizovalo Udruženje žena sa invaliditetom “Nika”.

Na ovoj modnoj reviji učestvovale su žene s invaliditetom, kao i žene bez invliditeta koje su želje dati svoj doprinos skretanju pažnje na položaj lica sa invaliditetom.

Ženstvene i elegantne kreacije, trendi frizure i make up koje su nosile, ipak su pali u drugi plan, jer su ove žene, koje su zbog svojih fizičkih i zdravstvenih specifičnosti najčešće marginalizovane u našem društvu, oduševile i nadahnule svojim porukama hrabrosti, jedinstvenosti i samopouzdanja.

Tanja Mandić Đokić iz udruženja “Nika”  izjavila je da cilj ovog događaja da pokažu ljepotu različitosti, da usmjere svjetlo i pažnju javnosti na žene s invaliditetom koje često u našem društvu nisu prepoznate kao žene.

“Generalno, višestruko su marginalizovana grupa u društvu. Društvo ih često posmatra samo kroz invaliditet, samo kroz pomagalo, a one kriju jako mnogo potencijala. Prepoznale smo i da nam je bitna solidarnost i htjeli smo da pokažemo da smo sve mi žene, pa smo pozvali žene iz zajednice koje su dale određeni doprinos, političarke, pjesnikinje, glumice, direktorice, da zajedno šetamo na reviji i da pokažemo da se ljepota krije u našoj različitosti”, kazala je Tanja Mandić Đokić.

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0032

Dr Snežana Kutlešić-Stević, odbornica Skupstine grada i jedna od organizatorica ove revije naglasila je da je na reviji učestvovalo 26. žena, žena sa indvalitetom i žena iz javnog života.

” Željeli smo da pokažemo da koliko god smo različite mi smo u stvari jednake i da žene sa indvalitetom nisu žene sa posebnim potrebama već imaju iste potrebe kao i mi”, kazala je Kutlešić-Stević.

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0047

Reviji je prisustvovao i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke koji je rekao drago što se i Banjaluka prikljucila mnogim gradovima koji obilježavaju 3. decembar, Međunarodni dan lica sa invaliditetom.

“Ovo je modna revija u kojoj 20-ak naših dama među kojima su i osobe sa indvalitetom i osobe bez indvaliditeta zajedno učestvuju u jednoj reviji ljepote i šarma i svaka od nje je sprecifična i šarmantna na svoji način, a sve zajedno prestavljaju žensku ljepotu”, naglasio je Radojičić.

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0096

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0045

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0050

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0054

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0055

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0057

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0058

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0060

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0066

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0068

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0070

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0075

modna-revija-nika_-foto-a-cavic_0079

 

Foto: Aco Čavić