Moderna verzija stola na izvlačenje je genijalna i idealna za manje kuhinje

Tajvanska firma KC Design Studio bila je zadužen za dizajna enterijera stana mladog para koji je želio moderan prostor sa kreativnim rasporedom i pametnim rješenjima.

Arhitekti su uspjeli kreirati savremeni enterijer iz kojeg se može „posuditi“ nekoliko dobrih ideja za opremanje.

Posebno nam je zanimljivo rješenje trpezarijskog stola u prostoriji u kojoj su smještene kuhinja i zona dnevnog boravka. Logično je bilo povezati ove dvije zone trpezarijom, ali kako je prioritet bio što više rasteretiti prostor za nemetano kretanje, stabilan trpezarijski sto nije bio opcija.

 

Umjesto toga, posebno je napravljen sto integrisan u kuhinju koji korisniku dozvoljava da ga pomjera za 90 stepeni, te izvuče za korištenje u punom kapacitetu po potrebi.

Kada se vrati u prvobitni položaj, površina stola postaje nastavak radne kuhinjske površine.

trpezarijski sto na razvlacenje

Inače, stan je podijeljen u tri zone: kuhinja sa dnevnom sobom koju od radnog prostora dijele stepenice i metalna polica za tv, dok je na galeriji iznad radnog prostora smještena spavaća zona sa ormarom. Jedino je kupatilo u potpunosti odvojeno od ostatka prostora.

Smeđa i crna boja, te puno drvo, metalni elementi i betonski finiš na zidovima i podovima čine ga oličenjem urbanih, mladalačkih prostora.