Vitalia mliječni proizvodi za oko hiljadu mališana

Najveća domaća mljekara Mlijekoprodukt, koja posluje u okviru regionalnog lidera mliječne industrije Imleka, uručila je donaciju proizvoda brenda Vitalia vrtićima iz šest gradova u Bosni i Hercegovini. Donacija mlijeka i mliječnih proizvoda uručena je vrtićima u Banjaluci, Sarajevu, Prijedoru, Bijeljini, Foči i Kozarskoj Dubici.

Cilj akcije, prije svega, je podizanje svijesti o značaju konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za zdravo i kvalitetno odrastanje, ali i obezbijeđivanje zdravih i ukusnih mliječnih obroka brojnim mališanima.

„Kao društveno odgovorna kompanija u svom poslovanju veliku pažnju posvećujemo upravo najmlađima jer su mlijeko i mliječni proizvodi veoma važan faktor u pravilnoj ishrani tokom odrastanja. Ulaganjima u proizvodne procese Mlijekoprodukt kontinuirano unapređuje kvalitet finalnog proizvoda kako bi zadržao sve hranjive komponente, a takav pristup pozicionirao je naše proizvode među najomiljenijim u zemlji“, izjavio je marketing menadžer Mlijekoprodukta, Vlado Sandić.

U vrtićima su izrazili zahvalnost Mlijekoproduktu, koji kroz brojne aktivnosti promoviše značaj uravnotežene i zdrave ishrane najmlađih.