“Mlijekoprodukt” uručio donacije povodom Svjetskog dana mlijeka

Povodom 1. juna, Svjetskog dana mlijeka, “Mlijekoprodukt” d.o.o. Kozarska Dubica uručio je donacije mlijeka i mliječnih proizvoda za 10 ustanova čija se primarna djelatnost odnosi na pomoć ugroženim kategorijama društva.

Marketing menadžer “Mlijekoprodukta”, Vlado Sandić, rekao je da se radi o aktivnostima doniranja koje ova kompanija već nekoliko godina sprovodi povodom obilježavanja ovog datuma.

“Društveno odgovorno poslovanje je imperativ u radu “Mlijekoprodukta”. S tim u skladu nastojimo da redovno doniramo proizvode onim organizacijima kojima je to najviše potrebno. Pored ovih, jednokratnih donacija, “Mlijekoprodukt” već treću godinu zaredom snabdijeva Dječiji dom “Rada Vranješević” iz Banjaluke sa svim potrebnim zalihama mlijeka i mliječnih proizvoda”, rekao je Sandić.

Donacije su uručene organizacijama Crvenog krsta u Kozarskoj Dubici, Gradišci, Prijedoru, Novom Gradu i Kostajnici, Merhametu u Kozarskoj Dubici, Udruženju “Narodna kuhinja” u Starom Gradu – Sarajevo, Dječijem selu “Duga” u Bihaću, Centru za djecu “Koraci nade” Tuzla i Dječijem domu “Dom porodica” iz Zenice.
U gradskoj organizaciji Crvenog krsta grada Prijedora zahvalili su “Mlijekoproduktu” za sve dosadašnje donacije koje su im uručili .

“Sve donacije od strane “Mlijekoprodukta” vidno su obradovale ugrožene porodice u Prijedoru kojima je pomoć u mlijeku i mliječnim proizvodima uručivana. Ova vrsta pomoći naročito je dobrodošla višečlanim porodicama, posebno onima iz gradskog područja koje nemaju mogućnost ishrane krava, a u stanju su socijalne potrebe. U znak zahvalnosti na takvim vrstama donacija koje su već tadicionalne, naša organizacija bila je jedan od inicijatora na regionalnom nivou da se “Mlijekoproduktu” uruči jedno od najvećih priznanja Crvenog krsta Republike Srpske”, kazao je Zoran Veselinović iz gradske organizacije Crvenog krsta u Prijedoru.

Upravnica “Narodne kuhinje” Stari Grad Sarajevo, Zilha Šeta, naglasila je da je velika stvar kada neko u današnjem vremenu u svom poslovanju obraća pažnju na humanost i ljude kojima je pomoć potrebna.