Donacijama socijalnim ustanovama „Mlijekoprodukt“ obilježio Svjetski dan mlijeka

Povodom obilježavanja 1. juna, Svjetskog dana mlijeka, kompanija „Mlijekoprodukt“ koja posluje u okviru najveće regionalne kompanije za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda Imleka, donirala je mlijeko i mliječne proizvode ustanovama koje se bavi pružanjem podrške i pomoći socijalno ugroženim kategorijama društva među kojima su i djeca.

 

Uručene su donacije za jedanaest ustanova iz cijele BiH, među kojima su organizacije Crvenog krsta, Merhameta, javne kuhinje i domovi za nezbrinutu djecu.

Sekretarica organizacije Crvenog krsta u Novom Gradu, Borka Maksimović, rekla je da kompanija „Mlijekoprodukt“ već nekoliko godina zaredom donira proizvode koji njihovim korisnicima znače mnogo.

 

„Kompanija „Mlijekoprodukt“ pokazuje veliku pažnju i humanost prema našim korisnicima. Sreća na njihovim licima kada im podijelimo pakete donacije neopisiva je, a naše malo za njih predstavlja velike stvari“, kaže Maksimovićeva.
Šef kuhinje dječijeg doma „Dom porodica“ iz Zenice, Dževada Halilbašić, izrazila je zahvalnost kompaniji „Mlijekoprodukt“ na donacijama.

 

„Naša ustanova svakodnevno brine o stotinu štićenika za koje kupujemo sve potrebne namirnice. Svaka donacija nam puno znači, naročito ova koja sadrži mlijeko i mliječne proizvode jer znamo koliko su oni važni u svakodnevnoj ishrani djece“, kazala je Halilbašić.

 

Marketing menadžer „Mlijekoprodukta“, Vlado Sandić, rekao je da je riječ o aktivnostima koje se sprovode već nekoliko godina zaredom sa ciljem da se na taj način olakša rad humanitarnim organizacijama ali i da se skrene pažnja na važnost konzumiranje mlijeka i mliječnih proizvoda za sve sugrađane, a naročito za djecu.

 

„Kroz društveno odgovorne aktivnosti naše kompanije nastojimo da posvetimo pažnju svim kategorijama društva, naročito onima koje su u teškoj materijalnoj situaciji. Donacijama želimo da omogućimo našim sugrađanima koji nisu u mogućnosti da sami obezbjede sve potrebne namirnice da bar na ovaj datum, kada obilježavamo Svjetski dan mlijeka, imaju kvalitetan i zdrav mliječni obrok“, kazao je Sandić.

 

Svjetski dan mlijeka obilježava se 1. juna od 2000. godine a ustanovila ga je organizacija Ujedninjenih nacija za poljoprovredu i hranu (FAO) sa ciljem stalne promocije zdravog načina života uz pravilnu i uravnoteženu ishranu.