MATERIJAL POZNAT VIJEKOVIMA: “BX kamen” odlično rješenje za uređenje enterijera

Prirodni kamen kao građevinski materijal poznat je vijekovima, a zbog svojih estetskih vrijednosti smatra se odličnim rješenjem za uređenje enterijera.

Ovaj materijal je nesumnjivo najelegantnije rješenje koje možete koristiti ukoliko planirate uređenje vašeg doma. Vrlo lako se može uključiti u vanjsku konstrukciju doma, ali i u razne instalacije unutar doma kao što su dimnjak, kuhinjski pult ili za oblaganje podova i zidova.

Prirodni kamen se vrlo lako održava, dobro podnosi vlagu, ekstremne temperature, izlaganje prašini, i odličan je izbor za svaku prostoriju, bez obzira da li se radi o kupatilu, kuhinji, dnevnoj ili spavaćoj sobi.

Zbog mogućnosti primjene u unutrašnjem i vanjskom uređenju, te zbog brojnih prednosti u odnosu na druge materijale, prirodni kamen se može savršeno uklopiti u gotovo svaki stil uređenja enterijera.

Prateći trendove u dizajnu i arhitekturi svjedoci smo da su kuće obložene prirodnim kamenom sve popularnije. Ovaj materijal je godinama unazad pronašao svoje mjesto u enterijeru, iako se oduvijek koristio za gradnju.

Dizajnerima enterijera je ovaj materijal omiljeni prvenstveno zbog raznolikosti boje i teksture, te ga tako sve češće koriste kako u modernim, tako i u stilskim i rustikalnim stilovima uređenja.

Prirodni kamen vas definitivno neće razočarati. Iako je cijena nešto veća u odnosu na druge materijale, ulaganje u ovaj materijal je dobra investicija, ispravan i siguran izbor. Prostor u kojem boravite prirodni kamen će učiniti elegantnim i posebnim. Ne treba izostaviti ni činjenicu da je prirodni kamen odličan provodnik toplote, pa je tako idealno rješenje i za podne obloge, posebno ako koristite sistem podnog grijanja.

Prilikom uređenja enterijera vaše kuće ili stana možete koristiti nekoliko vrsta kamena, a kompanija “BX kamen” iz Jajca godinama se bavi eksploatacijom prirodnog kamena. Eksploatacija se vrši na dva eksploatacijska polja, Poljane i Crvene stijene. Njihov kamen je jedan od najkvalitetnijih u Evropi, ali i svijetu.

Angažujte “BX kamen” kako biste osigurali maksimalan kvalitet i trajnost vašeg dizajna. Zahvaljujući prirodnom “BX kamenu” godinama ćete uživati u svijetlim i elegantnim prostorijama.

(A.M.)