Marinkova humana misija nema kraja: “Bema“ podržala modnu reviju lica sa invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. decembra, u subotu uveče održana je šesta Modna revija “Baš po mjeri” u Banskom dvoru.

Organizaciju ovog događaja je već tradicionalno podržala Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, koju već skoro dvije decenije sa velikim uspjehom vodi tehnički direktor Marinko Umičević, nadaleko poznati humanitarac, borac za bolji položaj invalidnih lica i čovjek velikog srca.

Mnogobrojna publika uživala je u srednjovjekovnim kostimima u kojima su pod svjetlima reflektora zablistale osobe sa invaliditetom. Ove godine revija je organizovana u saradnji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske, a tema revije bila je “Improvizacija- prilagođavanje”.

“Želim da čestitam organizatorkama revije, doktorici Snežana Kutlešić Stević i Biljani Nedić, jer su nam i ove godine priredile veče za pamćenje i zadovoljstvo mi je što Tvornica obuće “Bema” od početka podržava ideju i organizaciju modne revije, te pomaže finansijski i poklanja obuću učesnicima”, rekao je Umičević.

On je dodao da su i ove godine poklonili obuću koju su učenici nosili na reviji, te naglasio da im je veliko zadovoljstvo što su čuli da neki od njih još nose obuću koju su dobili prethodnih godina od “Beme”.

“Revije su uvijek tematski obrađene i govore o izazovima ili problemima sa kojima se ljudi sa invaliditetom svakodnevno susreću, a ove godine to je bila improvizacija. Osobe sa invaliditetom se svakodnevno susreću sa brojnim izazovima, od arhitektonskih prepreka, pa dalje i ovo je način da zajedno ukažemo na to”, dodao je Umičević i po ko zna koji put do sada pokazao i dokazao da se radi o iskrenom humanitarcu, čija humana misija nikada ne staje, u šta su se prethodnih godina i decenija uvjerili brojni pojedinci, porodice, djeca i svi drugi kojima je Marinko pomogao, od srca, jer on tako jedino i umije.

(N.Sp.)