Marinko Umičević: Izbacivanje “Krupe” na ovaj način nije korektno

Marinko Umičević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i priznati sportski radnik, rekao je da izbacivanje FK “Krupa” iz Premijer lige BiH, na način kako je to urađeno, nije dobro, nije sportski, te je apsolutno nekorektan takav način eliminisanja kluba iz kanjona Vrbasa iz elitnog takmičenja.

“Pročitao sam vijest da je FK “Krupa” definitivno izbačen iz Premijer lige BiH. Na neki način sam to i očekivao, ali nisam očekivao da će predsjednik “Borca”, a ne FK “Borac” zabiti nož u leđa “Krupi”, jer papir o saglasnosti niko nije ni spominjao. Što se tiče izjave predsjednika Borca koji je tu postavljen dekretom, da “Borac” ima sporazum sa “BSK-om” podržavam, ali ne podržavam obrazloženje da će “BSK” igrati na gradskom stadionu i da “Krupa” ne može da igra tri utakmice na tom stadionu, kao da je stadion njegova prćija i vlasništvo, a ne Gradski stadion”, rekao je Umičević, koji je nadaleko poznat kao veliki ljubitelj sporta, ali i kao veliki donator sporta, sportista i sportskih klubova, te je istovremeno volonterski godinama angažovan u više sportskih klubova i saveza, sa ciljem da na bilo koji način doprinese razvoju sporta u Republici Srpskoj. Nerijetko, sam iz svog džepa odluči da finansira neka takmičenja i neke sportiste, samo kako ne bi odustali od sporta ili kako se neki klubovi ne bi prestali takmičiti.

Prema njegovim riječima, bilo bi logično da se sazvao sastanak predstavnika “Borca”, “Krupe” i “BSK-a” i Grada koji je vlasnik stadiona, te da se nađe rješenje.

“A rješenje je vrlo jednostavno, da “BSK” igra u “Krupi”, a da “Krupa” igra u Premijer ligu BiH.

Međutim, jasno je da se radi o drugoj pozadini. Znamo mi svi šta se tu iza brda valja, ali ta odluka nije dobra, nije korektna, niti sportska, a pogotovo politička”, istakao je Umičević. On je najavio da će kao odbornik tražiti na sjednici Skupštine grada da se vidi da li je Gradski stadion u Banjaluci još gradski, s obzirom na to da nema krovne sportske organizacije, kao što je na primjer bila SOFKA.

“A koliko vidim resorno ministarstvo se po tom pitanju ne smije ni oglasiti. Po mom mišljenju je velika stvar da Banjaluka ima dva premijerligaša, “Borac” i “Krupu” i nije u redu da se na ovakav način, van sportskog terena eliminiše “Krupa”. FK “Krupa” je prošle sezone bila korektna, rekla je ne možemo da igramo i ustupila je mjesto drugom, a sada da je izbace dekretom nije koretno i nije sportski. Alal vera predsjedniče na vašem saopštenju!”, dodao je Umičević.

N.Sp.