POVODOM 8. MARTA Članice IWC uručile poklone trudnicama na UKC RS

Članice Inner Wheel cluba Banjaluka (IWC) uručile su danas prigodne poklone pacijentkinjama koje čuvaju trudnoću na odjeljenju Perinatologije UKC RS povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, a u sklopu obilježavanja 100 godina Inner Wheel-a.

Pacijentkinjama su uručeni higijensko-kozmetički paketi i cvijeće u saradnji sa kompanijom Didaco shop i cvjećarom Lira.

Brankica Tejić-Jerinić, predsjednica IWC Banjaluka zahvalila se Emiru Omiću, vlasniku Didaco shopa i Gordani Hajduković, vlasnici cvjećare Lira, koji se, kako je istakla uvijek rado priključuju humanitarnim akcijama IWC.

„Dame koje smo danas posjetili uskoro će dobiti svoje najvrijednije poklone, a mi smo odlučile da ih dodatno usrećimo i uručimo im prigodne poklone. One će biti krunisane najljepšom titulom na svijetu, titulom majke i sve su zaslužile da budu srećne svaki dan, a ne samo danas“, istakla je Tejić-Jerinić.

Prema njenim riječima, žene su osnovni stub društva, te zbog toga trebaju biti uvažavane i cijenjene u našoj zajednici.

Tejić-Jerinić je takođe pohvalila medicinsko osoblje UKC RS za požrtvovanost, predan rad i pomoć koju nesebično daju na poslu.

„Medicinsko osoblje svakodnevno sa osmijehom pomaže našim bolesnim sugrađanima. Hvala doktorima i medicinskim sestrama na predanosti i ljubavi sa kojima obavljaju svoje zadatke“, istakla je ona.

Članovi Inner Wheela promovišu prijateljstvo i njeguju međunarodno razumijevanje. One su žene u službi, spremne da se izbore sa izazovima i krizama.

Inner Wheel Club of Manchester osnovala je 1924. godine Margarette Golding, prvi od skoro 4.000 Inner Wheel klubova danas. Do 2022.  godine Inner Wheel je došao do brojke od 120.000 članova u 100 zemalja.

Ovogodišnji slogan svjetskog IWC je „Shine a light“, a poseban akcenat je stavljen na mentalno zdravlje.

Od 7. do 10. maja 2024. godine članovi Inner Wheel-a širom svijeta okupiće se u Manchesteru na velikoj proslavi povodom 100 godina od formiranja pokreta Inner Wheel.