Ljeto nam se vratilo

Nakon vremenski nestabilnog prošlog mjeseca, konačno nam stižu sunce i pravo ljeto. Jul je mjesec u kojem većina od vas odlazi na zasluženi godišnji odmor. Konačno svi rasterećeni brige u vezi sa školskim obavezama podmlatka, poslom, koji se nekako sam od sebe privodi kraju, i obaveza, koje, kako pristiže ovaj mjesec, završavaju nevjerovatnom brzinom.

A kako najljepše iskoristiti dane opuštanja, može vam pomoći i omiljeni porodični časopis DOM INFO. Mnoštvo zanimljivih tekstova za uređenje doma, korisnih i praktičnih savjeta za udobnije življenje i ideja kako da vrele dane bezbjedno i s uživanjem provedemo na otvorenom.

Poznajem veoma malo ljudi koji ne vole more. Ja ga lično obožavam! DOM INFO je za julsko izdanje časopisa tematski izdvojilo vječiti mornarski stil za uređenje vašeg doma. Interesantno je kako se s nekoliko odabranih detalja može dočarati mediteranski štih i napraviti iluzija morske atmosfere u našoj kontinentalnoj stvarnosti. Svaka ideja je dobrodošla, a ako ona dodatno čini da se bolje osjećamo i zaboravimo na svakodnevne brige i probleme, treba je što prije i realizovati.

Drago mi je, dragi čitaoci, da ste s oduševljenjem prihvatili našu novu rubriku “Samo dobre vijest”. Tokom ljetnih mjeseci skoro svaki grad u Bosni i Hercegovini oživi na malo pozitivniji način. Mnoštvo kulturnih događanja, muzičkih koncerata na otvorenom, raznih akcija i raznih izbora, od najljepšeg dvorišta do najljepše djevojke, sigurno doprinose da se stvari na ovim prostorima gledaju na pozitivniji način. Tako i treba da bude! A mi smo tu da u novoj rubrici zabilježimo, ne sve, ali sigurno one najupečatljivije događaje, koji će vas informisati o tome šta se na ovim prostorima dobro dešava.

Želim vam da provedete najljepše ljeto, koje ćete po dobrom pamtiti cijeli život! Da bar na trenutak zaboravite na probleme, besparicu, nestabilnu ekonomsku i političku situaciju i velike face koje nas strašnim predviđanjima redovno plaše preko medija. Postoji mnogo lijepih stvari na koje se treba fokusirati, a nadam se da će vam DOM INFO pomoći u tome!

Direktorica i glavna i odgovorna urednica 
Brankica Tejić-Jerinić