Lampe koje poput balona lebde u vazduhu

Lagan i naizgled viseći abažur: ovo je koncept nove kolekcije Hover lampi kompanije Lodes koju je dizajnirao japanski IOI Studio. U pitanju su stone i podne lampe sa senilom koje izgleda kao da je odvojeno od osnove, besprjekorno povezano jednim kablom koji prolazi kroz stalak, a zatim izlazi na drugi kraj lampe. Krajnji rezultat stvara iluziju da je izvor svjetlosti gotovo bestežinski i da lebdi u vazduhu, poput balona.

 

Deo električnog kabla je zapravo napravljen od metalne cijevi koja spaja senilo i stub, stvarajući iluziju da senka lebdi. Lampe su dizajnirane sa temom fikcionalnosti ali i tehničkog razvoja. Tako cijela kolekcija ovih lebdećih lampi ima dimer koji se kontroliše prekidačem za napajanje na gornjem kraju cijevi. Na taj način, korisnici mogu jednostavno dodirnuti vrh stalka da bi prilagodili intenzitet svjetlosti svojim potrebama.

 

 

Sve tipične eksterne tehničke funkcije su pažljivo ugrađene u unutrašnju strukturu lampe. Pored toga, napajanje dolazi u obliku USB kabla. Sjenilo se sastoji od lista napravljenog od specijalnog spoja papira i polimernog filma, koji dodatno naglašava lakoću dizajnerskog jezika dok produžava njegovu trajnost. List je položen u posebno ravno dizajnirano pakovanje a kupac ga može lako sastaviti zahvaljujući plastičnoj foliji koja omogućava da se dva njegova kraja spoje zajedno.

Kolekcija sadrži stone i podne lampe koje su pogodne za različite namjene: možete ih držati na radnom stolu, noćnom stočiću ili pored sofe. Podna lampa se takođe može koristiti za javne prostore, hotelsku sobe ili lobije.

Lampe dolaze u mat bijeloj završnoj obradi, nudeći tako minimalistički dodir svakom enterijeru.