Kontejnersko naselje za izgradnju auto-puta Banja Luka-Prijedor radi kompanija „Ekonomik Group“ iz Srebrenice

Kompanija “Ekonomik Group” iz Srebrenice sa svojim novim trendom  EKObox kontejneri potpisala je danas prvi veliki ugovor sa kineskom kompanijom „China Shandong International Economic and Technical Cooperation Group“.

Ugovor su potpisali Bojan Rankić, vlasnik „Ekonomik Group“ i Jiang Zhonghao ispred pomenute kineske kompanije, a rok za realizaciju projekta je 45 radnih dana.

„Naša kompanija je imala uspješnu saradnju sa kineskim kompanijama u Srbiji, a ovo je prvi veliki posao vrijedan preko milion KM koji ćemo raditi u Republici Srpskoj“, naveli su iz „Ekonomik Group“.

„'Ekonomik Group’ je prepoznat kao pouzdan partner kako po vremenskom roku isporuke naših proizvoda, tako i po garancijama koje dajemo za kvalitet, što je kineska kompanija prepoznala“, kazali su iz „Ekonomik Group“

Zadovoljstvo im je, kako kažu, što jedan ovakav posao realizuju u Republici Srpskoj.

„Ovo je veoma značajan projekat za razvoj privrede u Republici Srpskoj zahvaljući kojem se osiguravaju nova radna mjesta“, naveli su iz “Ekonomik Group”.

Podsjećamo, „China Shandong International Economic and Technical Corporation Group“ je kompanija u državnom vlasništvu Kine koja ima međunarodni kreditni rejting “A”, a čija vrijednost se procjenjuje na oko 150 milijardi američkih dolara. Ova kompanija investitor je brojnih projekata, među kojima je i ovaj u Republici Srpskoj.

Ta kompanija bavi se, između ostalog, građevinasrtvom, te nude stranu ekonomsku i tehničku pomoć.

Kineska kompanija „China Shandong International Economic and Technical Cooperation Group“ radi autoput Banjaluka- Prijedor.