Kongresni centar „Banje Vrućice“ radi punim kapacitetom

U „Banji Vrućici“ uspješno je počela sezona i u oblasti kongresnog turizma, saopšteno je iz ovog turističkog kompleksa. Početkom godine, kako su naveli, zabilježen je značaj rast posjeta kada je riječ o kongresnom turizmu. Naime, ovaj vid turizma u „Banji Vrućici“ doživio je ekspanziju nakon renoviranja kongresnih kapaciteta 2009. godine kada je obnovljen i hotel “Kardial****“.

„Kongresni centar Banje Vrućice poznat je unazad 30 godina po svojoj vrhunskoj usluzi. To potvrđuje i činjenica da su kod nas seminare održavale najveće kompanije u BiH. Pored toga sve značajnije međunarodne institucije koje rade u BiH bili su naši gosti.“, pojašnjava Milijana Bačić iz Službe marketinga.

Bačićeva je naglasila da je kongresni centar „Banje Vrućice“ bio na usluzi i mnogobrojnim nevladinim organizacijama, bankama kao i ambasadama u BiH. U ZTC-u „Banja Vrućica“ nedavno su završeni i 14. Pedijatrijski dani Republike Srpske na kojem je učestvovalo oko 200 pedijatara iz Srbije, Hrvatske i Srpske.

„Nerijetko je „Banja Vrućica“ tradicionalni domaćin raznim simpozijumima, savjetovanjima, seminarima, radionicama i team buildinzima koji se održavaju kod nas niz godina. Zahvaljući činjenici da posjedujemo šest moderno opremljenih salona za rad kapaciteta od 20 do 120 mjesta i kongresni salon kapaciteta 400 mjesta u stanju smo da ugostimo do 1000 gostiju kako na smještaju tako i u salonima za rad.“ dodala je Bačićeva.

U „Banji Vrućici“ su naglasili da posjeduju i svu prateću opremu za rad kao i opremu za simultano prevođenje, audio i video snimanje. Zahvaljujući svemu navedenom ne čudi činjenica da je „Banja Vrućica“ postala jedan od vodećih kongresnih centara u regionu.