Koncertom benda “Letu štuke” počinje obilježavanje Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom

U četvrtak 04. maja u Ljetnoj bašti Prijedor koncertom benda Letu štuke programski će početi događaj Živjeti slobodno kojim se petu godinu za redom obilježava Međunarodni dan pobjede nad fašizmom.

Ove godine UG Sloboda, koje je organozator događaja, u saradnji sa Omladinskim savjetom Prijedor, ovom gradu donosi program i sadržaj obilježavanja ovog značajnog istorijskog datuma.

Kao predgrupa ovom poznatom sarajevskom bendu nastupiće prijedorski cover bend „The Bechars“. Ulaznice po cijeni od 5 KM dostupne su u Caffe baru Intermezzo i Caffe Tamaris u Prijedoru, a iste će se prodavati i na samom ulazu u Ljetnu baštu.

Samo tri dana poslije domaćin nastavka programa ovog događaja je Vijećnica Kulturnog centra banski dvor gdje će se 07. Maja od 14:00 održati panel diskusija „Živjeti slobodno“ sa veoma interesantnim sagovornicima. Učestvuju: Sanja Petrović Todosijević (istoričarka. Institut za noviju istoriju Srbije); Miodrag Živanović (profesor Univerziteta u Banjaluci); Mario Knezović (muzičar, frontmen benda Zoster); Damir Nikšić (konceptualni umjetnik); moderator panela biće Aleksandar Trifunović (glavni i odgovorni urednik magazina Buka).

Centralni muzički događaj programa „Živjeti slobodno“ u Banjaluci održaće se 08. maja na tvrđavi Kastel gdje nas očekuje nastup bendova Jinx/TBF/S.A.R.S. Ulaznice za ovaj događaj po cijeni od 7 KM u pretprodaji i 10 KM na dan koncerta dostupne su na Trgu Krajine, u Klubu studenata Banjaluka – KSB, Peckham pubu i preko prodajnog servisa kupikartu.ba

Pridružite nam se u obilježavanju jednog od najznačajnijih datuma u istoriji čovječanstva, sa namjerom i željom da skrenemo pažnju svima na značaj borbe protiv fašizma, kao i da razvijemo svijest za poštovanje i njegovanje tradicije antifašizma.

„Živjeti slobodno naše je opredjeljenje“.

(Srna)