KULTURICA 2018 Mjesec dana pozorišta za djecu

Maj je već tradicionalno mjesec održavanja mnogobrojnih kulturnih manifestacija u Banjaluci, a  ove godine pridružila im se još jedna – Kulturica. m:tel, kao društveno odgovorna kompanija, uvijek rado podržava ovakve i slične projekte, pa je i ovoga puta uz manifestaciju namijenjenu djeci.

Povodom početka ove nove kulturne manifestacije za najmlađe, danas 3. maja 2018. godine u pozorištu Jazavac u Banjaluci, održana je i konferencija za medije na kojoj je predstavljen program  Kulturice 2018.

Cilj projekta, po riječima Željke Gajić, jedne od organizatorki Kulturice, jeste vraćanje pozorišne umjetnosti djeci, tj. djece pozorištu. Osnovna ideja događaja je približiti djeci Banjaluke i okoline pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište i postavljanje temelja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja, a sve to kroz igru, zabavu, interaktivno druženje i poklone.

Predstavnici Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke predstavili su i umjetnički koncept Kulturice, te najavili četiri besplatne predstave za mališane, od kojih će se tri održati u pozorištu Jazavac i jedna u novoobnovljenom Domu kulture u Dragočaju.

Jelena Maksimović, portparol kompanije m:tel izjavila je ovom prilikom da kompanija m:tel kao društveno odgovorna kompanija  rado podržava projekte koji promovišu kulturu, posebno kada je namijenjena najmlađima i da vjeruje da će mjesec maj biti mjesec dječijih osmijeha, što će svakako dati dodatni motiv da se ovakve i slične manifestacije podržavaju i ubuduće.

Kulturica 2018. počinje večeras 3. maja u 18 časova u Gradskom pozorištu Jazavac, predstavom “Put po svijetu na trotinetu”.

Provedite i vi sa svojim mališanima mjesec maj u pozorištu!