(FOTO, VIDEO) Otvoren prvi Festival za djecu “Prokids”

U Banjaluci je danas, povodom Nedjelje djeteta, otvoren prvi Festival za djecu “Prokids”, čija je tema “Slavimo kreativnost”.

Trodnevna manifestacija, koju je organizovala banjalučka marketinška agencija “Mania” uz podršku kompanije “Prointer ITSS”, počela je dječjim defileom Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Član organizacionog tima Festivala Veselin Radosavac rekao je da će program trajati do srijede, 3. oktobra, na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti, od 12.00 do 20.00 časova.

On je naveo da je svakog dana od 17.00 do 20.00 časova predviđen muzički program, a biće organizovane i kreativne radionice, te nastupi mađioničara, maskota i drugih animatora, kao i kutak za video-igre.

“Smatrali smo da naši mališani zaslužuju prvi dječiji festival u gradu”, istakao je Radosavac.

Predstavnik kompanije “Prointer ITSS” Vlatko Vukotić rekao je da je ova kompanija, koja podržava sport, nauku, inovatore, kulturu, i ulaže sredstva za dobrobit cijele zajednice, odlučila da Banjaluci pokloni prvi Festival za djecu, po ugledu na velike gradove iz regiona.

“Pozivamo Banjalučane, ali i goste našeg grada da dovedu svoje mališane i uživaju u raznovrsnom programu. Sve što nudimo na Prokids festivalu tokom tri dana trajanja je besplatno.”, poručio je Vukotić.

Organizatori naglašavaju da najveće interesovanje vlada za nastup “Balkan Tube Fest” zvijezda, jer u srijedu od 17.00 časova nastupaju Baka Prase, Choda i Najbolji ortaci.