Kompanija Telemax poklanja solarno drvo Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktorica kompanije Telemax Arijana Maksimčuk potpisali su danas ugovor o darivanju solarnog drveta ove kompanije Gradu.

Potpisivanjem ovog ugovora zvanično je počela realizacija projekta izgradnje i doniranja prvog energetski efikasnog rješenja ovakve vrste.

Uručivanjem ručno izrađene replike solarnog drveta gradonačelniku Radojičiću na simboličan način je ozvaničen početak saradnje kompanije TELEMAX i grada Banja Luka, što predstavlja jedan u nizu projekata u sklopu partnerstva koje su gradske vlasti ponudile društvenom odgovornim kompanijama.

„Zahvaljujem se kompaniji Telemax koja se priključila raznim akcijama koje grad sprovodi. Jedan od naših ciljeva je da imamo uredan, zeleni grad sa uređenim ulicama, alejama, parkovima, dječijim igralištima, sportsko-rekreativnim zonama, a u takvu viziju grada odlično se uklapa solarno drvo. Nadam se da ćemo mjesto za njega naći u šetališnoj zoni u centru grada“ rekao je Radojičić dodajući da će se šetališna zona u centru uskoro dodatno sređivati.

IMG_2425

Direktorica TELEMAX – a Arijana Maksimčuk istakla je čvrstu opredjeljenost ove kompanije u pogledu kreiranja inovativnih i ekološki efikasnih rješenja.

„Solarno drvo transformiše solarnu energiju u električnu što će građanima i turistima omogućiti punjenje baterija mobilnih telefona i ostalih pametnih uređaja u centru grada. Pored ove praktične primjene želja nam je da podignemo svijest građana o obnovljivim izvorima energije kao potencijal koji se ne koristi dovoljno. TELEMAX će, kao i do sada , nastojati da Banja  Luci donese budućnost danas“ rekla je Arijana Maksimčuk, direktorica kompanije Telemax.

Predstavnici TELEMAX – a očekuju da projekat bude u potpunosti realizovan najviše mjesec dana od trenutka odobrenja lokacije po urbanističkom planu od strane gradskih vlasti.

Solarno drvo predstavlja metalnu konstrukciju koja izgledom podsjeća na stablo sa granama na čijim vrhovima se nalaze solarni paneli koji će, koristeći sunčevu energiju, proizvoditi energiju koja će se dalje koristiti za punjenje baterija mobilnih telefona, tableta, prenosivih računara i multimedijalnih uređaja solarnom energijom.