U Banjaluci počeo Sajam Grames-Demi 2017

sajam bl

Na banjalučkom velesajmu danas je počeo 21. Međunarodeni sajam građevinarstva i elektromašinske industrije “Grames-Demi 2017” i prvi Sajam dekora i dizajna.

Sajam traje do subote 18. marta a posjetiocima će se predstaviti 200 izlagača na 100 štandova.

Tradicionalni banjalučki sajam i ove godine je otvorila ministar prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske Srebrenka Golić koja je izrazila zadovoljstvo što je ove godine na sajmu pristuno 30 odsto više izlagača u odnosu na prošlu godinu.

“Ovdje imamo izlagače iz Austrije, Kine, Rusije, Italije, Njemačke… a bitno je naglasiti da je ovdje veliki spektar privrednih grana i proizvoda koji su usko vezani za oblast gradnje. Ovo je mjesto na kojem proizvođači i investitori mogu da ostvare dobre kontakte, a nadamo se da će njihovi susreti rezultovati saradnjama“ kazala je Golićeva.

banjalucki velesajam

Ona je istakla da je ove godine na sajmu prisutna i privredna komora Austrije i da su planirani sastanci na kojima će direktno razgovarati privrednici dvije zemlje.

Golićeva je dodala da će ministarstvo prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije nastojati da stvori što povoljniji privredni ambijent za domaća preduzeća i strane investitore.

Direktor Velesajma Milan Žugić kazao je da je Sajam dobra prilika za direktne kontakte između kompanija i davalaca usluga, kao i da je na ovogodišnjem sajmu znatno povećan broj izlagača u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu.

“Potrudili smo se da i prostor sajma prilagodimo što boljoj prezentaciji proizvoda. I pored svih modernih tehnologija svi mi volimo da izbliza pogledamo proizvode koje nas zanimaju i popričamo za prodavcima, a ovaj sajam je prava prilika za to za sve one koji se na neki način bave građevinarstvom i opremanjem” rekao je Žugić.

Na sajmu svoje mjesto ima i DomInfo koji će vas redovno izvješavati o novitetima iz oblasti gradnje i opremanja.

Na ovogodišnjem Gramesu najbrojniji su proizvođači građevinskih materijala dok se u sektoru opremanja ističe ponuda sistema grijanja na pelet, a dio ponude “Grames-Demi 2017” pogledajte na slikama ispod.

info 5o

grames sajam gradjevine

grames i demi 2017

grames kamini

sajam2

ponuda sajam grames

sajam gradjevinarstva bajaluka

sajam gradjevinarstva

sajam grames 2017

sajam grames i demi banjaluka

grames i demi

velesajam banjaluka