Inner Wheel Klub Banjaluka pomogao porodici Vujasin

Članice Inner Wheel Kluba Banjaluka odazvale su se humanitarnom apelu sedmočlane porodice Vujasin koja se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i donirali im pet metara kvadratnih iscijepanih drva, garderobu, igračke, prehrambene proizvode, školski pribor i domaće kolače.

Ovo je samo jedna u nizu redovnih humanitarnih akcija koje ovaj klub provodi, a koje se finansiraju sredstvima koje članice obezbijede plaćajući članarinu. Akcije su naročito usmjerene da se pomognu socijalno ugroženi građani Banjaluke.

Dragana i Zoran Vujasin i njihovih petoro djece – Suzana (13), Srđan (12), Nemanja (10), Zorana (9), i Marijana (8) trenutno žive od novca koji otac zaradi radeći na građevini. Samo za stanarinu daju 200 KM, kao i 100 KM, za majčine lijekove koja je imala dvije operacije tumora na mozgu.

Zbog teške ekonomske situacije i toga što za oca nema stalnog posla, ono što je drugoj djeci svakodnevica, za petoro mališana porodice Vojnović su jedine želje. Uprkos teškoj situaciji, sva djeca su dobri učenici, a njih dvoje čak i najbolji u svojim školama.

Kako kaže majka, nekada nemaju novca ni za pristojan ručak.

Najveći strah majke Dragane je da neće imati dovoljno novca za lijekove koje mora obavezno da uzima svaki dan, a u toku mjeseca mora izdvojiti oko 100 KM za njihovu nabavku. S obzirom da suprug radi za nadnicu, a bliže se zimski dani, strahuje da bi on mogao ostati bez posla, a ona bez lijekova.

Majka Dragana kaže da se obraćala svima koji su nadležni za ovakve slučajeve, ali osim doplataka, jednokratne pomoći ili paketa hrane, niko nije mogo da za njih nađe dugoročno rešenje.

Svi koji žele da pomogu ovoj porodici mogu se javiti majci Dragani na broj telefona 066/252-583.