EXIT: Sve vaše omiljene bine čekaju vas u avgustu!

Na nedavno održanom panelu pod nazivom „A New Hope: Events on the horizon?“, Maria May, agentica Davida Guette, Robina Schulza i brojnih drugih superzvijezda nazvala je EXIT „svjetlom na kraju tunela“.

To su potvrdile i stotine izvođača koji su se javili kako bi iskazali svoju podršku, a neki od njih već su istražili sve mogućnosti da stignu u Novi Sad od 13. do 16. avgusta ove jubilarne, dvadesete godine.

Objava prvog djela novog programa očekuje se ubrzo, a nakon brojnih nagađanja, stižu i nove dobre vijesti. EXIT će u avgustu ipak otvoriti čak 20 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave i to na površini od najmanje 90% uobičajenog kapaciteta.

Otkako je poslije tri mjeseca pauze ponovo pokrenuta prodaja ulaznica, interes je očekivano veliki. Posjetioci iz regiona, već sad je jasno, nadmašiće po brojnosti sve prošle godine, a kako se otvaraju zemlje Evropske unije, tako raste interes publike iz Mađarske, Austrije, Njemačke, Češke, Rumunije, Bugarske, Grčke i druge. Nakon snažnog starta prošle zime i proljetnog restarta, ali i smanjenja kapaciteta, trenutno je u prodaji poslednjih 25% ulaznica za sva četiri dana koje se prodaju po cijeni od 118 KM, putem službene stranice exitfest.org, kao i putem prodajne mreže kupikartu.ba.

Glavna bina biće na svom uobičajenom mjestu, na centralnom platou Donjeg grada Petrovaradinske tvrđave, spremna ugostiti spektakularne nastupe svjetskih, ali i regionalnih superzvijezda. EXIT je uz Glastonbury među rijetkim festivalima s dvije glavne pozornice, a druga je svakako kolosalna mts Dance Arena, najveća i po mnogima najspektakuarnija pozornica elektronske muzike na planeti, koja će i ovog ljeta raditi u svojoj punoj snazi i ugostiti najveće svjetske, regionalne i domaće DJ zvijezde! I susjedna, međunardno hvaljena No Sleep scena, dočekaće vjerne fanove u svom dobro poznatom rovu, a na prepoznatljivoj produkciji predstaviće se uvijek besprijekorna selekcija izvođača.

Osim najvećih, EXIT čarolije ne bi bilo i bez nekoliko kultnih bina, pa će i ove godine raditi plesno srce festivala s najvatrenijom atmosferom Latino Stage! Za hip-hop fanove „ide gas“ i ovog kolovoza u rovu Beats pozornice, dok će drumandbass muzika koja je obilježila EXIT tokom proteklih 20 godina i ove godine imati svoju scenu – XBass Pit! Bit će tu i jedna od omiljenih bina  domaće i regionalne DJ scene Urban Bug, te uvijek prepune Guarana AsFM i Gaia Experiment Trance Stage. Osim brojnih zona za odmor i predah kao što su Foodland zone, posebno mjesto i ove godine zauzeće omiljena Pachamama zona, dok će mjesto susreta biti Wenti Wadada Reggae Stage u ovogodišnjem specijalnom izdanju. Ovo nije konačan popis i moguća su dodatna proširenja liste pozornica i pratećih sadržaja po kojima je EXIT poznat u svjetskim okvirima.  Do svih ovih pozornica i zona ulaziće se dobro poznatim putevima, pa će biti otvoreni svi ulazi, i glavni kod Lovotursa i onaj iz Štrosmajerove ulice u Podgrađu. Bit će otvoren i standardan VIP ulaz na Kameničkom putu, dok će jedini zatvoren biti ulaz na VIP terasu na Gornjem gradu tvrđave.

Kao što je i prethodno najavljeno, festival će se u skladu sa službenim mjerama realizovati u saradnji sa zdravstvenim timom Vlade Srbije, kako bi svi posjetioci, izvođači, kao i članovi tima koji očestvuju u organizaciji bili maksimalno zaštićeni. Svi festivalski fanovi koji su nabavili svoju ulaznicu prije zaustavljanja prodaje, imaće priliku odlučiti žele li iskoristiti svoju ulaznicu za izdanje u avgustu, zamjene za festival sljedeće godine ili refundiraju svoju ulaznicu u skladu s uslovima koje Vlada Srbije propiše za sve događaje odgođene zbog pandemije, a o čemu će biti pravovremeno obavješteni.