Ideje za dekoraciju stola: Rustični ukrasi će oduševiti goste

rusticna-dekoracija-stola

Kao što smo već najavili, redovno ćemo vam predlagati ideje za prazničnu dekoraciju prostora, a neodvojivi dio praznika su okupljanja za prazničnom trpezom.

Atmosfere će biti još ljepša i svečanija ako posvetite malo pažnje dekoraciji stola, a danas vam predlažemo dekoracije u rustičnom stilu koje će oduševiti goste.

rustikalni-sto

Rustika je možda trenutno i najpopularniji stil uređenje kojim se možete voditi i prilikom postavljanja svečanog, prazničnog stola. Praznici asociraju na tradicionalno i prirodno, tako da postoji pregršt ideja kojima možete ukrasiti sto, a pritom imati topao, domaćinski, rustični izgled.

rusticni-ukrasi-na-stolu

Na našim primjerima možete vidjeti da se dekori za rustični stil uglavnom mogu naći u prirodi, poput jabuka, oraha, lješnjaka, šišarki, borovih grančica.

rusticni-stil-ukrasavanje-stola

Tome dodajte laneni stolnjak, nekoliko svijeća, a ako imate sto od punog drveta, možete čak i zaboraviti na stolnjak. Za predivnu aromu na sredinu postavite posudicu sa cimetom ili štapićima vanilije.

rustika-na-stolu

I na kraju domaća hrana i vaša večera će biti nezaboravni. A, ukoliko ste više za nešto jednostavnije i elegantnije neke ideje možete pogledati OVDJE.