GO FAR Fondacija pozvala građane: Preuzmi aplikaciju i “Koračaj za humanost”

Go Far Fondacija iz Banjaluke predstavila je danas projekat “Koračaj za humanost” kojim žele da uključe širu društvenu zajednicu u prikupljanje sredstava za veliku humanitarnu akciju.

Kreirali su aplikaciju pod nazivom “GoFar Fondacija” koja će od sutra biti dostupna za besplatno preuzimanje na android uređajima preko Gugl plej prodavnice.

„Preko aplikacija svaki pojedinac ima priliku da svojom fizičkom aktivnošću doprinese prikupljanju početnog fonda donatorskih sredstava. Jednostavnim klikom na Start dugme, aplikacija mjeri korake koje osoba napravi i te kilometre konvertuje u konvertibilne marke. Jedan pređeni kilometar je 0,5 KM“, objasnila je Mirjana Tepšić, direktorica GO FAR Fondacije.

Tepšićeva je istakla da svako ko preuzme aplikaciju, pokrene je i započne šetnju ili trčanje, ima mogućnost da prikupi određeni iznos novca u humanitarne svrhe.

“Novac koji se na taj način prikupi Fondaciji će uplatiti kompanije članice Infinity grupacije koja je naš osnivač. Pozivamo i druge kompanije i organizacije koje su u mogućnosti da doniraju novčana sredstva. Prikupljeni novac će se ravnomjerno rasporediti za mlade talente, pomoć djeci i za javne kuhinje”, navela je Tepšićeva

Na Color Fun Run trci koja će se u petak, 27. avgusta održati u okviru banjalučkog Run&More Weekend festivala, svi trkači koji budu instalirali ovu aplikaciju imaće priliku da budu i humanitarci. Goran Ćorić, idejni tvorac i organizator ove trkačke manifestacije rekao je da se nada da je ovo samo početak saradnje sa GO FAR Fondacijom.

“Svi koji budu trčali ovogodišnje trke mogu da skinu aplikaciju i da daju svoj doprinos ovoj fondaciji. Tako će onaj ko istrči recimo polumaraton donirati 11 maraka što nije malo”, rekao je Ćorić i dodao da će određeni dio sredstava od kotizacije za festival donirati fondaciji.

Ljiljana Uletilović, zamjenik direktora Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” iz Banjaluke zahvalila se Go Far Fondaciji na projektu koji će omogućiti da i ova ustanova dobije sredstva koja će poboljšati uslove života i rada u domu u kojem je  trenutno smješteno 89 djece i mladih.

“Pored velike zelene površine i našeg igrališta, mi imamo i fiskulturnu salu u domu. Upravo smo namjeravali da sredstva prikupljena ovom akcijom preusmjerimo na rekonstrukciju te fiskulturne sale”, navela je Uletilović.

Go Far Fondacija planira da u okviru Fonda za pomoć djeci novac ravnomjerno rasporedi između JU Dom „Rada Vranješević“, organizacije SOS dječija sela i udruženja Nova generacija Banja Luka. Takođe, namjeravaju da trećinu prikupljenih sredstava dodijele za povećanje broja stipendija u saradnji sa Fondom dr Milan Jelić. Pored Fonda za mlade talente, biće aktivan i Fond za javne kuhinje iz kojeg će se donirati novac humanitarnim organizacijama Crveni krst i Mozaik prijateljstva.