Evo kako da duvanski dim potpuno uklonite iz prostorija

Ponekad je samo jedna cigara dovoljna da se neprijatni miris raširi po kući, a ako aktivno pušite u svom domu duvanski dim često zna da se uvuče u sve dijelove doma- od zavjesa, do tepiha i odjeće.

Zato smo riješili da vam damo praktične savjete kako da ga u potpunosti uklonite iz prostorija.

1. Pijesak za mačke

Ljubitelji mačaka, koji ovu životinju drže u svojoj kući, mogu se poslužiti ovim trikom za elimisanje neprijatnog mirisa duvana. Uzmite njen pijesak, stavite ga u pikslu i odmah ćete vidjeti promjene. Miris opušaka će nestati.

2. Sirće i ugalj

Sirće je već poznato kao odlično sredstvo za čišćenje, ali i neutralizovanje neprijatnih mirisa. Ako želite da miris duvana nestane, sipajte sirće u nekoliko posuda koje treba da rasporedite po kući. Ako vam je nesigurno da vam tečnost stoji, onda možete ugalj možete izmrviti i na isti način ga postaviti u prostorije doma u kojima se puši.

3. Sijalice

Ovo je još jedan sjajan trik koji ne iziskuje nikakvo trošenje budžeta. Dok su sijalice hladne, prije paljenja, poprskajte ih sa malo parfema. Kada se bude zagrijala, miris će se proširiti cijelom prostorijom.

4. Lavanda kesice

Kada je riječ o garderobi u koju se uvukao miris duvana, prvo bi trebalo da je ostavite na otvorenom, najbolje na terasi, a potom ih uredno složite i dodate vrećice sa svježom lavandom.

5. Soda bikarbona

Soda bikarbona je još jedno jednostavno rješenje za neutralisanje neprijatnih mirisa. Možete je posuti po svemu što ne miriše prijatno, ostaviti da odstoji preko noći, a potom je jednostavno usisati.

 

b92.net