Euromoney istraživanje: UniCredit zadržava prvo mjesto u kategoriji najboljeg svjetskog pružaoca usluga finansiranja trgovine

UniCredit zadržava prvo mjesto u kategoriji najboljeg svjetskog pružaoca usluga finansiranja trgovine prema Euromoney istraživanju o finansiranju trgovine 2020.

UniCredit je najbolji pružalac svih usluga finansiranja trgovine na globalnom nivou, prema Euromoney istraživanju o finansiranju trgovine 2020, koje je takođe potvrdilo da banka zaslužuje najveća svjetska priznanja za savjetovanje, finansiranje, cjelokupno izvršenje i proizvode, kao i za svoje usluge u zapadnoj Europi i centralnoj i istočnoj Europi (CIE).

Ovo istraživanje, koje se provodi već devetu godinu zaredom, sakuplja povratne informacije od preko 7.000 klijenata korporativnog bankarstva, pružajući uvjerljive dokaze o UniCreditovoj ekspertizi o proizvodima, prvoklasnoj usluzi klijentima i dubokom razumijevanju osnovnih evropskih tržišta.

Banka je takođe zauzela brojne #1 pozicije na rang listi pojedinačnih zemalja za sve usluge, uključujući priznanje za najboljeg pružaoca usluga u zemljama CIE, zapadnoj Evropi, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Hrvatskoj – kao i globalno.

Širina i dubina geografske pokrivenosti UniCredita dodatno je naglašena #1 liderskim pozicijama na tržištu u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Hrvatskoj i Turskoj.

„Izuzetno smo ponosni na ove rezultate,“ rekao je Richard Burton, šef korporativnog i investicijskog bankarstva UniCredita.

„Trudimo se da i dalje pružamo najkvalitetnije proizvode i usluge kupcima – fokusirajući se na razvoj inovativnih rješenja prilagođenih potrebama naših klijenata. Ovo Euromoney istraživanje prepsoznaje naše kontinuirane napore u tim oblastima dok nastavljamo podržavati realnu ekonomiju i stvarati snažne odnose s klijentima. Te veze su centralne u svemu što radimo i željeli bismo da iskoristimo ovu priliku da se zahvalimo svim našim klijentima na kontinuiranom partnerstvu i podršci.”

UniCredit i dalje ulaže u inovacije u finansiranju trgovine – što se najbolje može uočiti putem Trade Finance Gate portala za klijente, dobitnike nagrada – i ostaje posvećen zadovoljavanju potreba klijenata kroz prilagođena finansiranja trgovine i rješenja za obrtni kapital.