Engleski pacijent – najbolja priča u posljednjih pedeset godina

“Engleski pacijent”, roman kanadskog pisca Majkla Ondačija krunisan je Zlatnom Bukerovom nagradom kao najbolje književno djelo u posljednjih pedeset godina.

Dobitnik nagrade je zvanično objavljen u večernjim satima  8. jula 2018. godine, na svečanoj završnoj ceremoniji 50. festivala “Men Buker” u Londonu.

Ovo je sigurno još jedan razlog da potražite roman i ponovo uživate u njemu.

Ukoliko više volite da uživate u filmovima, podsjećamo vas da je upravo po ovom romanu snimljen istoimeni film, nagrađen sa čak devet Oskara, uključujući i one za najbolji film i režiju, kao i Oskarom za sporednu žensku ulogu.

Entoni Migela je napisao i režirao ovu nagrađivanu adaptaciju romana Majkla Ondačija o nesuđenoj i tragičnoj ljubavi.

Tokom Drugog svjetskog rata, u poljskoj bolnici u Italiji, misterioznog stranca zbrinjavaju britanski saveznici nesvjesni njegove opasne prošlosti. Dok se njegov identitet otkriva, saznajemo nevjerovatnu priču o strasti, intrigi i avanturi.

Nakon pada aviona, o engleskom pacijentu brine se medicinska sestra Hana. Kada dođe do hitne evakuacije bolnice, Hana procijeni da njen pacijent nije sposoban za premještaj, zbog čega njih dvoje ostaju sami u manastiru. Vremenom, Hana počinje da sklapa priču svog pacijenta pomoću fragmenata njegovih sjećanja.

Knjigu „Engleski pacijent“ potražite u obližnjim knjižarama ili bibliotekama, a film vam je dostupan u HBO videoteci u m:tel IPTV ponudi.

Sve informacije o m:tel IPTV paketima pozovite korisnički servis m:tel-a na besplatan broj telefona 0800 50000.