Kompanija Prointer dio jedinstvene cross trke na Jahorini

Termag Challenge Race koja će se održati 21. jula ove godine na Jahorini prva je cross trka sa preprekama u BiH, a namijenjena je svim zainteresovanim takmičarima – od rekreativaca, avanturista, početinka te profesionalaca.

Početak trke je u 11 časova ispred Termagovog restorana Koliba a u pitanju je kružna trka, dužine 7,43 km sa 8 pozicioniranih prepreka koje će takmičari morati savladati kako bi uspješno završili stazu.

Organizator trke je Termag hotel, uz podršku Saveza za fitness i rekreaciju Srbije te NGO Marathon Sarajevo, a kao glavni pokrovitelj Termag Challenge Race uključila se i kompanija Prointer, kojoj ovo nije prvi put da podržava projekte koji promovišu sport i nove ideje.

“Inovativnost je nešto čemu uvijek strijemimo, ali ne samo kada je u pitanju posao kojim se bavimo. Uvijek tražimo nove ideje, nove talente te inovativne projekte u svim segmentima društva koje možemo podržati. Termag Challenge Race, kao jedinstvena i prva ovakva trka u BiH idealan je spoj upravo onih vrijednosti koje cijenimo u kopaniji. Zato nam je jako drago biti dio ove priče, koja će nadamo se postati redovan događaj”, rekli su u kompaniji Prointer ITSS.

Iz Prointera su naglasili kako u sledećem periodu žele još više da se uključe u slične projekte, kroz koje će tražiti načine da podrže i promovišu naše talente te im pruže priliku da svoje ideje i projekte sprovedu u djelo.

“Naši prostori prepuni su novih talenata i mladih ljudi koji često nemaju priliku da razviju svoje ideje i projekte. Naša želja je da se još više posvetimo upravo mladima, kulturi i sportu, te u tim segmentima nastavimo podršku svim inovativnim i zanimljivim idejama kojima treba pomoć u razvoju. Cilj kompanije, osim uspješnog poslovanja, uvijek je bio i podrška zajednici i našim ljudima kad god je to moguće”, rekli su u Prointeru.

Kako učestvovati u Termag Challenge Race

Za učesnike trke Termag hotel na Jahorini obezbijedio je popust od 50% na redovne cijene, koji uklučuje i jednu osobu u pratnji takmičara. Za djecu učesnika i gostiju obezbijeđena je igraonica i animatori koji će im praviti društvo.

Prijaviti se mogu svi bez ograničenja, a takmičarske nagrade podijeljene su u kategorije za žene i za muškarce.

Nagrade uključuju:

Kategorija – muškarci :

  1. nagrada – Go Pro kamera
  2. nagrada – vikend za dvije osobe u hotelu Termag
  3. nagrada – vožnja na quad vozilu za dvije osobe

Kategorija – žene :

  1. nagrada – vikend za dvije osobe u hotelu Termag
  2. nagrada – komplet sportske opreme
  3. nagrada – vožnja na quad vozilu za dvije osobe

Više detalja o samoj stazi možete saznatio na Termag Challenge Race stranici, gdje možete i da se prijavite za trku.