Druženje djece iz Doma Rada Vranješević uz film i “Moja kravica” čokoladno mlijeko

Povodom obilježavanja 20. novembra, međunarodnog dana djeteta, Mlijekoprodukt je u saradnji sa  JU Dom “Rada Vranješević”, organizovao posjetu štićenika ovog Doma multipleksu Palas.

Oko 60 mališana uživalo je na dvije projekcije filmova uz omiljeni okus Moja Kravica čokoladnog mlijeka.

Direktor JU Dom Rada Vranješević, Vladimir Kajkut, zahvalio je rukovodstvu kompanije koja se opredijelila da pomogne ovoj kategoriji djece.

„Mlijekoprodukt je društveno odgovorna kompanija koja već pune četiri godine pokazuje humanost tako što pomaže najosjetljiviju populaciju djece bez roditeljskog staranja koja su smještena u Dječiji dom „Rada Vranješević“ u Banjaluci. Ova kompanija Domu donira mlijeko i mliječne proizvode u ukupnim količinama potrebnim za redovnu ishranu djece i mladih, a kontinuirana donacija djeci mnogo znači za njihov rast i razvoj od onih najmlađih, pa do srednjoškolaca i studenata“, kazao je Kajkut.

Marketing menadžer Mlijekoprodukta, Vlado Sandić, podsjetio je na opredijeljenost ove kompanije na društveno odgovorno poslovanje gdje je posebna pažnja posvećena upravo najmlađima i njihovom srećnom odrastanju.

„U poslovanju naše kompanije djeca imaju posebno mjesto. Svi naši proizvodi su omiljeni među najmlađima, a naročito Moja Kravica čokoladno mlijeko. Brojnim kampanjama nastojimo da ukažemo na veliki značaj konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda u dječijem uzrastu. Naročit senzibilitet imamo prema djeci iz Doma Rada Vranješević, a već nekoliko godina zaredom nastojimo da olakšamo rad ove ustanove i omogućimo djeci da odrastaju srećno uživajući u omiljenim mliječnim proizvodima“, kaže Sandić.

Međunarodni dan djeteta, 20. novembar, obilježava se od 1989. sa ciljem skretanja pažnje na zaštitu djece od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.