Održan 13. Bečki ekonomski forum

fipabec1

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Gordan Milinić učestvovao je na 13. Bečkom ekonomskom forumu koji je održan 21. novembra u Beču.

U okviru sesije pod nazivom “Investment Strategy Regional and Worldwide – Cooperation is on demand!”, direktor Milinić je govorio o iskustvima BiH, promotivnim aktivnostima FIPA-e i investicijskim strategijama, značaju agencija za promociju investicija, važnosti unapređenja poslovnog ambijenta i potrebama investitora.

Skrenuo je pažnju i na eventualnu otežanu situaciju u kojoj bi se našli strani investitori u slučaju da ovakve agencije ne postoje, zatim značaju regionalne saradnje i promocije, ključnim izazovima za budućnost, kao i daljnim planovima i aktivnostima.

Na sesiji su učestvovali predstavnici sličnih agencija Hrvatske, Turske, Makedonije, Srbije, Kine i Austrije, kao i direktor WAIPA-e Bostjan Skalar.

Vienna Economic Forum je nezavisno privredno i političko udruženje  koje okuplja zemlje od Jadranskog do Crnog mora povezujući investitore s regionima i privrednim djelatnostima koji pružaju povoljne uslove finansiranja.

Na forumima koje organizuje spomenuto nevladino udruženje se razmatraju aktuelna privredna pitanja, rješenja, kao i planovi za naredni period, saopšteno je iz FIPA-e.