Dobrovoljni davaoci krvi dobili zahvalnicu: Prepoznata humanost Umičevića i radnika “Beme”

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, koju s velikim uspjehom vodi ugledni privrednik i poznati humanitarac Marinko Umičević, dobio je zahvalnicu Saveza društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske, povodom obilježavanja Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi.

Istim povodom, Aktiv učestvuje u akciji Saveza dobrovoljnih davalaca krvi i ovih dana radnici “Beme” organizovano daruju krv u Zavodu za transfuzijsku medicine Republike Srpske.

“Ovo je samo jedan od primjera humanosti članova Aktiva, koji učestvuju u svim dobrovoljnim akcijama Udruženja DDK i Grada Banjaluka i odazivaju se na sve individualne apele. Čestitam Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi svima, a pogotovo članovima našeg aktiva koje želim javno da pohvalim”, rekao je Umičević, čija humanist ne poznaje granice, a očigledno je i da tim putem ljudske humanosti ide i značajan broj radnika “Beme”, koja je upravo i prepoznata kao jedna od društveno najodgovornijih u Republici Srpskoj.

Inače, Aktiv DDK Tvornice obuće “Bema” djeluje od juna 2021. godine, a danas broji oko 60 aktivnih članova i jedinstveni su po tome što ga uglavnom čine žene.

“Zahvaljujući njihovoj velikoj želji da pomognu, dobroj organizaciji i zajedničkoj misiji da podstičemo darivanje krvi naš aktiv uspijeva da se odazove na sve akcije i apele i pored toga što se radi o lančanoj proizvodnji, koju je veoma teško sprovesti ukoliko samo jedan radnik nije na radnom mjestu. Povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi Savez DDK je organizovao zahvalni ručak kojem su prisustvovali i članovi našeg aktiva i tom prilikom darovali krv, a Tvornica obuće ‘Bema’ će članove Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi za veliku humanost nagraditi zajedničkim izletom koji će biti organizovan nakon godišnjih odmora”, najavio je Umičević i po ko zna koji put pokazao koliko cijeni ljudsku humanost i koliko je za njega lično važno učešće u svim humanim misijama, na šta su se ugledali i brojni njegovi radnici.

“Ovo nije prvi put da na ovaj način pokazujemo zahvalnost i organizujemo zajednička druženja i posjete manastirima i nastavićemo sa tom praksom kao i sa aktivnom podrškom svima koji žele da daruju krv. Njihova humanost je neprocjenjiva”, rekao je prvi čovjek “Beme”, tvornice koja zapošljava oko 1.200 radnika, koja niže poslovne uspjehe i koja je zbog svog uspješnog poslovanja i u teškim vremenima, a posebno zbog kvaliteta obuće koju nudi, postala jedan od simbola Banjaluke i domaće privrede.

N.Sp.