Anonimni milijarder i gradonačelnik grada Minesote planiraju da izgrade podvodni hotel u jezeru Superior vrijedan 400 miliona dolara

Gradonačelnik grada Minesote je ambiciozan čovjek koji želi da izgradi podvodni hotel u jezeru Superior vrijedan 400 miliona dolara, uz podršku anonimnog finansijera koji koristi pseudonim „Mr. O.”.

luxurylaunches

 

luxurylaunches

Ovaj jedinstveni podvodni hotel takođe uključuje potencijalnu komercijalnu podmornicu koja će oduševiti svoje goste. Uzbudljive detalje otkrio je sam čovjek na podcastu gdje se Swanson pojavio sa “Mr. O” pod nazivom “ Pitajte milijardera ” da promoviše koncept hotela. Swanson želi dobro iskoristiti obje luke jezera . Jedna od njih, Agate Bay, korištena je za brodarstvo a Burlington Bay za istraživanje i razvoj. Gradonačelnik je u emisiji sugerisao da bi Burlington Bay mogao biti dobro mjesto za rast – ideja koju je nazvao “osmo čudo jezera Superior”, prema Star Tribuneu .

„Šta je sa mogućnošću da se objekat stavi u vodu?“ Swanson kaže u podcastu. „Počeli smo da istražujemo: kako bi to moglo izgledati ako smjestimo baš u jezero Superior.” Pokrenut i vizionarski dvojac je takođe otkrio da će hotel raspolagati sobama iznad i ispod vode, poligonom za vožnju, heliodrom i podmornicom.

Swanson je prokomentisao: “To je prilika za ljude da kupe smještajne objekte koji će im isplatiti uloženo.” Nažalost, isti entuzijazam ne dijele ni drugi gradski zvaničnici. Oni se distanciraju od prijedloga i održali su sjednicu Gradskog vijeća kako bi razmotrili da li je Swanson prešao etičke granice tražeći ulaganja dok je bio izabrani zvaničnik. Hoće li ovaj projekat vrijedan 400 miliona dolara vidjeti dno jezera Superior ili ne, to će vrijeme pokazati.

luxurylaunches