BX kamen – materijal izuzetnih vizuelnih i tehničkih kvaliteta

Kamen je najstariji građevinski materijal na svijetu. Stotinama godina se koristi kao jedan od najotpornijih i najdugotrajnijih materijala.

Mnoga velelepna zdanja izdržala su viševijekovno razorno dejstvo meteoroloških prilika i zuba vremena ostajući do danas kao svjedoci epohe u kojoj su nastala.

Obično se koristio za oblaganje podova i zidova, a danas ima mnogo širu primjenu, pa se tako može postaviti u kuhinju, spavaću sobu, kupatilo, dvorište… Individualna svojstva ovog materijala oređena su tipom i kvalitetom minerala koji sačinjavaju određenu vrstu prirodnog kamena. On posjeduje veliku prednost u odnosu na druge građevinske materijale. Komponente prirodnog kamena su jedinstveni primjerci koji se mogu kombinovati jedan sa drugim, kao i sa ostalim materijalima.

Ne postoji nijedan drugi građevinski materijal sa toliko različitih boja i struktura kao prirodni kamen. Brojni procesi završne obrade čine njegovu raznolikost skoro neograničenom.

Građevinci i arhitekte zato imaju široku mogućnost izbora koja im dozvoljava da ga uklope u bilo koji ambijent ili okruženje. Prirodni kamen se najčešće bira upravo zbog svojih izuzetnih vizuelnih i tehničkih kvaliteta.

Kompanija “BX kamen” iz Jajca godinama se bavi eksploatacijom prirodnog kamena koji se sa kamenoloma Poljane i Crvene stijene vadi u velikim blokovima i siječe na željenu veličinu. Veličina kamenih ploča se može prilagoditi traženoj mjeri i svim postavljenim uslovima. Isto tako može se dobiti i željeni oblik kamena, ne samo kockastog ili pravouglog oblika. Raznolikost BX kamena i specijalna pojedinačna obrada, kao i mnogostruke mogućnosti dizajna čine jedinstvenost ovog građevinskog materijala još izraženijom.

I dok neki materijali togom godina gube svoju privlačnost, BX kamen čuva prirodnu ljepobtu. On je kao vino, punu eleganciju dobija tek poslije nekoliko godina.

Ukoliko planirate adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora kontaktirajte BX kamen. Ispuniće sve vaše želje, a njihov tim stručnjaka je tu da vam pomogne da pronađete najbolje rješenje. Broj telefona na koji ih možete kontaktirati je 063 943 981. Više informacija dostupno je i na sajtu BX kamen, kao i njihovim profilima na fejsbuku i instagramu.

(A.M.)