Dobro se dobrim vraća: Podrška Umičevića nije zaboravljena

Tvornica obuće „Bema“, odnosno njen tehnički direktor Marinko Umičević, nedavno je finansijski pomogao Srpsko sokolsko društvo „Kralj Petar Ujedinitelj“ iz Višegrada.

Ovaj njegov nesebičan gest nije ostao zaboravljen u ovom društvu, čiji je predsjednik Čedomir Guzina istakao da je novac iskorišten za nabavku neophodne opreme za 212 djece koja je dio SSD „Kralj Petar Ujedinitelj“.

S toga je Guzina, u prostorijama Rukomentog saveza Republike Srpske, uručio Marinku Umičeviću poklone, kao i zahvalnicu za doprinos u radu pomenutog društva koje preko dvije decenije čuva kulturu i običaje srpskog naroda. Ovom treba dodati da već godinama uspješno predstavljaju, kako opštinu Višegrad, isto tako i Republiku Srpsku.

I ovo je još jedna u nizu višedecenijskih potvrda visokog nivoa društvene odgovornosti i humanosti Marinka Umičevića, koja je nadaleko prepoznata, o čemu svjedoče brojna priznanja, zahvalnice, a posebno lijepe riječi svih onih kojima je Marinko od srca pomogao na bilo koji način, a posebno njihovoj djeci koja se ponose “Bemicama” gdje god da hodaju. Da je to tako, pokazuje i primjer jednog dječaka koji je na pitanje učiteljice da nabroji nekoliko fabrika u Banjaluci, kao iz topa odgovorio ““Bema”, to je najveća i najbolja firma, tamo je čika Marinko šef”.

N.Sp.