Dizajnirajte svoj enterijer u skladu sa energetski efikasnim kaminom

Kamin često služi kao centralna tačka sobe koja pomaže topla porodična okupljanja.

Upravo iz tog razloga važno je uzeti u obzir kamin tokom procesa dizajna enterijera kako bi se osigurala kohezivnost cijelog životnog prostora. Ako planirate da ažurirate izgled svoje dnevne sobe potražite inspiraciju u svom kaminu jer je on glavna karakteristika koja može “zavrteti” cijelu priču.

Prije nego što se posvetite dekoraciji enterijera u čijem centru se nalazi kamin, zapitajte se: da li vaš kamin ima tradicionalan izgled ili elegantan, moderan dizajn? Koje su boje i materijali vašeg kamina? Iako vaš ukupni dizajn ne mora da odgovara vašem kaminu, poželjno bi bilo da ga adekvatno dopuni. Zato obavezno povežite dizajn kamina sa bojama, materijalima i ukupnim izgledom sobe.

Zatim, rasporedite svoj namještaj tako da bude okrenut ka kaminu. Razmislite o tome da napravite kvadrat sa svojim namještajem kada organizujete svoje fotelje i sofe. Takođe, uvjerite se da je vaš namještaj na bezbjednoj udaljenosti od vašeg kamina – u suprotnom, toplota iz kamina će rizikovati da ošteti vaš namještaj i potencijalno izazove požar.

Da biste dobili ideju o tome šta želite za svoj dizajn enterijera, potražite inspiraciju na sajtovima za uređenje doma. Odštampajte fotografije soba koje najviše odgovaraju vama i atmosferi koju želite da postignete u svom domu kako biste dobili bolju predstavu o tome odakle da počnete.