Danijel Petrović: „GO conference“ je koncept koji će spojiti edukaciju, buđenje svijesti, umrežavanje i zabavu

Biznis konferencija “GO CONFERENCE” biće održana u banjalučkoj dvorani Centar 12. decembra u organizaciji “WOW Agency”.

Krovna tema konferencije je „Razvoj privrede pod uticajem savremenih tehnologija“ ,  a riječ će biti o tome kako savremene tehnologije utiču na razvoj privrede.

Više informacija o događaju koji će okupiti poznata domaća i regionalna imena iz ove oblasti za portal Banjaluka.net je otkrio  Danijel Petrović – CEO “WOW Agency”.

Možete li nam reći nešto više o događaju, da li organizacija teče po planu?

PETROVIĆ: „GO conference“ je koncept koji će spojiti edukaciju, buđenje svijesti, umrežavanje i zabavu. Ovdje govorimo o sukobu savremenog i tradicionalnog. Da li smo spremni i šta za nas znači biti spreman vidjećete kada dođete.

Koga biste izdvojili od predavača i panelista koji će učestvovatina na konferenciji? Koliko učesnika očekujete?

PETROVIĆ: Vrlo je nezahvalno favorizovati bilo koje od imena, jer zaista svaki govornik, panelista, duelista, moderator, voditelj pažljivo je odabran i igra važnu ulogu u iznošenju ovoga projekta – „GO conference“ .

Isto tako jasno mi je da vašim čitaocima imena mnogo znače, stoga ću vam otkriti neka od njih.

U Banjaluku nam dolaze:

1. Tomislav Cvitanušić, Ironmen, alpinista, maratonac i predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog komiteta BiH

2. Ivanka Novaković, HR Direktor Delta Holdinga, Srbija

3. Ivan BIldi, Osnivač i direktor Masterboxa, Srbija

4. Tanja Kljun, jedan od osnivača pregovaračnog tima MUP-a Srbije

5. Tarik Zaimović, ICT Cortex, Crna Gora

6. Staša Košarac, Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH

A mjesta što se tiče, kapacitet dvorane Centar je veliki, tako da i pored impozantne bine, značajnog EXPO prostora, dvorana i dalje može da ugosti skoro 1000 učesnika. Međutim, ‘WOW Agency’ iznad svega vrednuje kvalitet i zadovoljstvo ljudi sa kojima radi i sa tim u vezi broj učesnika ograničili smo na 500. Tako da… što se tiče kotizacija, još malo pa nestalo (smijeh).

Ustupljena fotografija

 Koji je cilj konferencije i koja su to ključna pitanja o kojima će biti riječi? 

PETROVIĆ: Cilj je jasan i nedvosmislen – buđenje svijesti o vremenu i trendovima u kojim živimo. Krovna tema konferencije je „Razvoj privrede pod uticajem savremenih tehnologija“ ,  a riječ će biti o tome kako savremene tehnologije utiču na razvoj privrede? Kako uz pomoć savremenih alata možemo optimizovati radne procese? Kako razviti nove vještine kod članova tima? I mnoge druge teme koje u suštini sučeljavaju tradicionalni i moderan pristup biznisu, što i jeste jedna od najvećih boljki Balkana.

U skladu sa navedenim temama nameće se pitanje, koliki je značaj implementacije savremenih tehnologija u društvu? Da li smo daleko od svjetskih trendova kada je u pitanju tehnološki napredak?

PETROVIĆ: Značaj je neizmjeran. Kao da ste prevoznik i pitate koji je značaj motora sa unutrašnjim sagorjevanjem. Ako ne pratiš promjene ne opstaješ, ne biti u koraku sa vremenom znači nestati, to mora biti vrlo jasno. Različite zemlje Balkana napreduju u različitoj mjeri i na različitim poljima, ali sve je to vrlo daleko od standarda na koje se oslanjaju tehnološki razvijene zemlje.

Na koji način pronaći mjeru između tradicionalnog i modernog?

PETROVIĆ: Odgovor na to pitanje jedna je od stvari za kojom tragamo na „GO conference“. Ovaj odgovor ne krije se u svijetu biznisa, već je za njegovu spoznaju potrebna sinergija svih relevantnih društveno-političkih faktora, uključujući i finansijski i zakonodavni sistem.  Tradicija je drugo ime balkanskih naroda, nešto je čime se svaki od njih diči i zaista, tradicija jeste bogatstvo Balkana, ali je i kočnica ukoliko od nje stvorimo odbrambeni mehanizam protiv promjena. Balans postoji, na nama je da ga zajednički pronađemo i krenemo naprijed.

Kako savremene tehnologije utiču na ljude, razvoj poslovanja u kompanijama i uopšte na privredu?

PETROVIĆ: Tehnološki napredak se dešava. To je nezaustavljiv proces. E sad, naše je da izaberemo kako će stvari da utiču na nas. Prihvatanje promjena, predviđanje, edukacija, hrabrost, stvari su koje će nam pomoći da plovimo na talasu tehnološkog razvoja.

Svo djelovanje savremenih tehnologija ide u smjeru „ubrzaj, olakšaj i budi kreativan“ i ja koliko god da čitam te četiri riječi, zaista ne vidim šta mi to gubimo i čega da se bojimo.

Ono što je sasvim sigurno je to da je “GO conference” odlična prilika za sklapanje određenih dogovora i poslovnih prilika između privrednika, da li je to jedan od ciljeva?

PETROVIĆ: Naravno. Već sam rekao: edukacija, buđenje svijesti, umrežavanje i zabava, a jasno nam je da je ovaj posljednji segment možda i najznačajniji u kontekstu sklapanja konekcija i razmjene informacija. To je onaj tradicionalni balkanski pristup koji je nezamjenjiv (smijeh).

Šalu na stranu, učesnici konferencije biće značajna regionalna imena iz svijeta privrede i fenomenalna je prilika za svakog od učesnika da stekne nova poznanstva, konekcije, ugovore. Zato požurite da rezervišete svoje mjesto na „GO conference“ i osigurate sebi WOW završetak poslovne 2023. godine!