Dancin leaves – veličanstveni luster za sve prostorije

LASVIT je češki dizajner i proizvođač rasvjetnih instalacija po mjeri, kolekcija spremnih za sjaj i stakla za arhitekturu. LASVIT rasvjetne instalacije blistaju u više od 2 200 hotela, privatnih rezidencija, kruzera i drugih javnih i privatnih prostora širom svijeta.

Danas vam predstavljamo veličanstvenu kolekciju Dancing Leaves.

 

Lasvit

 

Lasvit

 

Lasvit

 

Stručnjak za staklo Luděk Hroch kreirao je kolekciju rasvjete za češki brend Lasvit koja je dizajnirana da uhvati izgled lišća koje pleše na vjetru. Koncepcija Plešućeg lišća nastala je kao dio projekta za Peninsula Paris Hotel 2014. godine, u kojem je Hroch stvorio staklenu skulpturu koja liči na kretanje lišća “na vjetru, lebdi i na kraju odlijeće”.

 

Lasvit

 

Lasvit

 

Lasvit

 

“Prirodu je oduvijek bilo teško shvatiti. Uhvatiti vjetar, zaustaviti kišu, zaustaviti zalazak sunca – to su nemogući podvizi”, rekao je Lasvit .

“Staklo nam omogućava da balansiramo između kretanja prirode i vrhunskog dizajna.”

Svaki element instalacije napravljen je od desetina pomno obrađenih staklenih komponenti, koje su sve oplemenjene i ručno oblikovane od strane  staklara.

Instalacija je dio Lasvitove serije  ikona , čiji su najprodavaniji dizajni s potpisom ponovo izdani u novim varijacijama. Među novim asortimanom Ikona nalaze se verzije skulpture Dancing Leaves raspoređene u okruglom, ovalnom ili konusnom obliku. Listovi su dostupni u brojnim završnim obradama uključujući prozirni, tamni ćilibar, svijetlo jantar i soda, koja ima male mjehuriće skrivene unutar stakla.

Izvan asortimana Icons, instalacija Dancing Leaves može se naručiti u nizu boja i oblika koji odgovaraju specifičnim zahtjevima korisnika.