Da vaš dom zablista: Savjeti za božićnu dekoraciju vrata

Božićna sezona je najljepše vrijeme u godini, kada uživamo u toplom i divnom ambijentu i proslavljamo ovaj blaženi praznik koji je definitivno omiljeni među ljudima …

Mnogo stvari čine ovaj praznik posebnim, kao što je okupljanje s porodicom, dijeljenje ljubavi i poklona, ​​a prije svega nas osvaja ta nevjerojatna i sanjiva atmosfera dopunjena božićnim dekorom.

Naši domovi zrače svjetlom, ornamentima i jelkama, i čine ovu sezona posebnom. Kada je u pitanju ukrašavanje naših domova za Božić, zatvoreni ambijent je zaista bitan, ali ono u čemu također uživamo je dekoriranje otvorenog životnog prostora, uređenje našeg vrta, ulaznih vrata ili dvorišta.

Vanjski dekor donosi duh praznika svima koji prolazi pored vaše kuće. Iskoristite maštu, dekorativne predmete, novogodišnje svjetiljke i dekorirajte vaša ulazna vrata, terasu, dvorište ili vrt! Uživajte u prijedlozima i učinite vaš dom sjajnim mjestom koje će mamiti poglede prolaznika.

BOŽIĆNI VJENČIĆI NA VRATIMA

Božićni vjenčići na vratima su pravi simbol Božića koji duh praznika unosi u vaš dom. Na ulaznim vratima oni izgledaju vrlo lijepo, naglašavaju sam ulaz i stvaraju gostoprimivu atmosferu. Ne postoji ništa ljepše od starog vjenčića koji je nadopunjen sezonskim bojama i ukrašen trakama, čizmama Djeda Mraza i božićnim ukrasima.

 

DEKORIŠITE ULAZ

Vaš ulaz govori mnogo o vama, tako da se potrudite da izgleda grandiozno. Ulaz možete dekorisati bogatim svježim zelenilom, vijencima, lampionima, rustikalnim jelkama, malim jelkama sa busenom u loncima koje ćete staviti pored ulaznih vrata. Njih možete osvijetliti novogodišnjim svjetiljkama i one će na divan način naglasiti vaš ulaz u dom.

 

DEKORIŠITE JELKE I DRVEĆE U DVORIŠTU

Jelke nisu samo za unutrašnju upotrebu. Takođe možete ukrasiti drvo u svom dvorištu, samo pazite koristite li vodootporne materijale, jer će oni biti ostavljeni na otvorenom prostoru dugo vremena. Jelke u vašem dvorištu mogu izgledati spektakularno, ako ih osvijetlite na pravi način. Ukoliko u svom dvorištu nemate jelke ili drveće, poslužite se maštom i napravite dekor koji će osvijetliti vaš životni prostor na otvorenom.

 

POŠTANSKI SANDUČIĆ U BOŽIĆNOM RUHU

Obratite pažnju na detalje koji okružuju vaš dom. Iznenadite poštara, ukrasite sandučić u božićnim duhu. Crvena traka, malo zelenila učinit će ga neodoljivim.

SANKE KAO BOŽIĆNI DEKOR

Još uvijek nema snijega, ali su sanke odličan prijedlog za novogodišnji dekor. Izvadite svoje drvene sanke, ukrasite ih trakama, bobicama i granama i imat ćete jedinstven božićni dekor na vašoj terasi. Možete napraviti sanke od metala koje ćete omotati novogodišnjim svjetiljkama. Ukoliko ste vješti napravite i irvase koji će se naći u središnjem dijelu vašeg vrta.

PRILAGODITE ŠKOLSKE TABLE

Školska ploča je odlično rješenje za dekoraciju mnogih prostora. Možete je iskoristiti tako što ćete napisati na njoj poruke dobrodošlice, najljepše želje i postaviti  je na vidljivom mjestu na vašem ulazu.

SNJEŠKO BIJELIĆ

Snješko Bijelić je pravi predstavnik zime, novogodišnjih praznika i snijega. Možete impovizovati i napraviti Snješka Bijelića od raznih materijala. Stavite ga ispred ulaznih vrata, osvijetlilte ga, a on će donijeti osmijehe i pozitivan duh svakome ko prođe u njegovoj blizini.

Upotrebite maštu, vaše vještine i kreativnost. Ukrasite saksije, dekorišite stepenice, stavite novi otirač, uljepšajte svoj dom za svečane dane koji su pred nama. Pogledajte naše prijedloge i neka vaš dom prolaznike i goste ostavi bez daha.

(dizajndoma.hr)