Da li je ovo najraskošniji toalet ikad? Umivaonici od roza oniksa i svilene tapete

Ekskluzivni klubovi ne nose taj epitet samo zbog članstva, nego i zbog luksuza u kojem uživaju njihovi članovi.

Jedan od takvi klubova je i londonski Annabel’s, koji je osnovao preduzetnik Mark Birley i nazvao ga je po svojoj supruzi, budućoj Lady Annabel Goldsmith a kasnije ga je preuzeo tajkun Richard Caring. Klub posjećuju najuspješniji, najveće zvijezde i članovi kraljevske porodice.

Ovaj klub je bio zatvoren neko vrijeme kada , a cijeli proces njegovog preuređenja koštao je 55 miliona dolara. Nakon toliko utrošenog novca, on sada sadrži barove, restorane, privatne trpezarije, salon za ljubitelje cigara, noćni klub i spa, a sve to je raspoređeno oko otvorene, baštenske terase.

Možda i najimpresivnija prostorija je toalet u pink tonovima, dekorisan je slavinama u obliku labuda i brojnim drugim raskošnim strukturama.

 

View this post on Instagram

 

The Ladies’ Powder Room ? #annabels #annabelsmayfair #london

A post shared by Annabel's (@annabelsmayfair) on

Opremljen umivaonicima od pink oniksa, sa slavinama od zlatnih labudova i plafonima koji su puni svilenih ruža, ovaj egzotični toalet ne liči na bilo koji drugi. On ima najraskošnije detalje, sa pozlatom i mermerom, pa čak i statuom.

 

View this post on Instagram

 

The Ladies’ Powder Room ? #annabels #annabelsmayfair #design #london

A post shared by Annabel's (@annabelsmayfair) on

Tu su i ručno vezeni panele od pink svile na zidovima, koji savršeno komplementiraju svilenim božurima koji su takođe dio dekora. Kao prava ekplozija pink tonova ovaj toalet nalazi se na najvišem spratu renoviranog kluba.

Članarina za ovaj klub ide od 250 do 1.250 britanskih funti, dok godišnja pretplata košta i preko 2.750 funti. Sigurni smo da će brojne imućne dame rado dati taj novac sa ciljem kreiranja najraskošnijeg selfija nastalog u toaletu.