Članice banjalučkog Inner Wheel-a gošće hrvatskog Distrikta 191 u Dubrovniku

Svjetska predsjednica Međunarodne ženske organizacije IIW (International Inner Wheel), dr Kapila Gupta iz Indije, posjetila je Inner Wheel Hrvatska gdje prisustvuje četverodnevnom druženju članica ovog udruženja koje je organizovano u Splitu i Dubrovniku.

Druženju su, pored brojnih predstavnica ove organizacije iz regiona, prisustvovale i članice banjalučkog kluba koji je jedini klub ove organizacije u Bosni i Hercegovini.


Prvog dana posjete dr Gupta  Dubrovniku organizovan je zajednički obilazak Starog grada kao najveće turističke atrakcije ovog grada, a nakon toga upriličeni su zajednička večera i druženje.

Takođe, posađeno je stablo mimoze u Udruzi Rina Mašera, koju u radu podržava IW klub Dubrovnik, koje će ostaviti trajni trag u sjećanje na ovaj značajan događaj.

Cilj djelovanja IIW je pomoć onima kojima je potrebna i širenje međusobnog i međunarodnog prijateljstva i razumijevanja.


Prvi Inner Wheel klub osnovan je u Engleskoj davne 1924. godine, a banjalučki ogranak svečanost prijema u ovu Međunarodnu zajednicu obilježio je u maju 2010. Od tada do danas članice kluba imale su brojne prilike da iskuse radost davanja i ličnog zalaganja i pomoći u brojnim akcijama.