“BX kamen” daje notu autentičnosti i stambeni prostor čini ugodnim za boravak i odmor

Upotreba rustičnih materijala u enterijeru, bez obzira na moderne tendencije u uređenju, daje notu autentičnosti i čini prostor ugodnim mjestom za boravak i odmor.

Prirodni kamen posljednjih godina doživio je pravu ekspanziju, tako da u raznim svojim završnim oblicima krasi mnoge stambene prostore.

Vijekovima unazad ovaj materijal važi za jedan od najfinijih i najelegantnijih prirodnih materijala za dekoraciju doma. Prirodni kamen ima za cilj ili da naglasi određene dijelove enterijera, eksterijera ili da se iskoristi za mnogobrojne vidove dekoracije.

Osim prirodne ljepote i dekorativnog značaja prirodni kamen je odličan izolator, fizički praktičan i savršeno se uklapa u sve stilove enterijera.

Raznovrnost prirodnog kamena kako u boji tako i u veličini izdvaja ga u odnosu na sve druge materijale. “BX kamen” iz Jajca godinama se bavi eksploatacijom prirodnog kamena sa kamenoloma Poljane i Crvene stijene. Oni kasnije kamen rasijecaju na ploče i sijeku u formatima po želji kupaca.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ćete odlučiti da je prirodni “BX kamen” definitivno najbolje rješenje za uređenje vašeg doma.

Prije svega to su dugotrajnost i stil zbog kojeg njihov prirodni kamen definitivno nema premca u svom okruženju.

Prirodni “BX kamen” otporan je na sve vremenske uslove, smanjuje čestu potrebu za renoviranjem u smislu krečenja, gletovanja i drugih molerskih radnji. Ovaj materijal ne mijenja svoj oblik, godinama je u trendu, a vaš će dom učiniti prakičan i stilski sveden.

Ono što je posebno bitno za domaćice je lakoća održavanja. Ukoliko zid obložite prirodnim “BX kamenom” čišćenje je jednostavno i lako. Potrebna vam je samo krpa sa blago toplom vodom i lagani prelaz preko kamena. Nakon par minuta kamen će se osušiti i sve će biti kao novo.

Kako bi odabrali pravi kamen za vaš enterijer kontaktirajte “BX kamen”. Njihov tim će vam pomoći u odabiru.

Ukoliko je soba u koju planirate postaviti dekorativni kamen prostrana i velika, savjet stručnjaka je da se odlučite za krupnije oblike sječenog prirodnog kamena.

Ono što je takođe bitno naglasiti da je potrebno obratiti pažnju na prirodnu svjetlost koju ima prostorija. Ukoliko je prostorija obasjana prirodnom svjetlošću pogodne su sve nijanse prirodnog kamena, ali ukoliko ima manje prirodne svjetlosti bilo bi dobro da izbjegavate tamnije nijanse kamena jer ćete tako samo dodatno vizuelno smanjiti prostor.

U svakom slučaju mogućnosti upotrebe prirodnog kamena prilikom adaptacije doma su bezbrojne. U kombinaciji sa različitim materijalima prirodni kamen će dati različite efekte, ali je svakako najčešći približavanje prirodi i povratak tradiciji.

“BX kamen” je tu da vaš stambeni prostor učini prijatnim i jedinstvenim mjestom u kojem će boravak biti opuštajući. Kontaktirajte ih na broj 063 943 981. Više informacija o njima dostupno je na sajtu “BX kamen”, kao i na profilima na fejsbuku i instagramu.

(A.M.)