Bond Girl super jahta dizajnirana da zavede agenta M16

James Bond možda ima potencijalno novo ljubavno zanimanje na otvorenom moru.

Dizajneri Hannah Hombergen i George Lucian upravo su predstavili elegantni novi trimaranski koncept poznat kao Bond Girl koji obiluje dovoljno seksualne privlačnosti da namami svjetski poznatog agenta MI6.

 

Foto: Hannah Hombergen i George Lucian

 

Rasprostirući se na 252 stope od vrha do repa, upečatljivi  trup odlikuju snažno, ravnih linije slične svemirskim brodovima. Naravno, kao i sve vodeće dame, ona pruža više od samog izgleda. Dizajneri kažu da je Bond Girl tajna po dizajnu kako bi se osiguralo da ju je teže otkriti dok izvršava tajne misije. Opremljena je i hibridnim pogonskim sistemom za smanjenje emisije tokom putovanja po svijetu.

Uprkos svom nekonvencionalnom eksterijeru, Bond Girl je i dalje veoma luksuzna jahta. Lucian je za Robb Report rekao da ima sve karakteristike i pogodnosti koje bi se očekivale na super jahti ove veličine. Luksuzni enterijer inspirisan je holivudskim filmovima i čini se da ima odgovarajuću količinu sjaja i glamura prema renderima.

 

Foto: Hannah Hombergen i George Lucian

 

Foto: Hannah Hombergen i George Lucian

 

Foto: Hannah Hombergen i George Lucian

 

Glavni trup ima veliku spavaću sobu koja se proteže na dva nivoa i ima balkon na sklapanje. Na drugim mjestima postoji pet prostranih kabina za smještaj 10 gostiju, zajedno s ogromnim beskonačnim bazenom na krmi. U međuvremenu, u dva manja trupa s podnožjem smještene su prostorije za posadu i potrebne mašine. Prema timu, ova postavka daje jahti visok stupanj stabilnosti uz smanjenje količine vibracija i buke.

Intrigi dodaju i bočni plovci koji stvaraju privatno pristanište na krmi gdje se može pohraniti plovilo za potjeru. Zamislite to kao improviziranu plutajuću luku za sve vodene igračke 007 s visokim oktanom.

Prošle godine, Hombergen i Lucian su napisali prijedlog nebodera za New York City pod nazivom Vertical Yacht . Luksuzni stambeni kompleks od 1.500 stopa nije bio pripremljen za avanture poput Bond Girl.

“Bilo da ste dobar momak ili negativac, ova superjahta savršeno će se uklopiti u vašu sljedeću misiju”, rekli su dizajneri.

 

robbreport.com