“Bema” i Marinko opet u humanoj misiji: Klompe za radnike Doma penzionera

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka i njen tehnički direktor Marinko Umičević, koji već dvije decenije sa velikim uspjehom vodi ovu uspješnu tvornicu, nastavljaju svoj davno utabani put humanosti i društvene odgovornosti, uprkos svim izazovima u poslovanju sa kojima se u vrijeme krize sreću današnje tvornice.

Naime, “Bema” i Marinko su čist primjer da postoje i oni koji su i u krizna vremena koja uslovljavaju smanjenje proizvodnje, izvoza i drugih poteškoća, spremni da pomognu drugima i odreknu se nečega u korist drugih kojima je pomoć potrebna.

Ovoga puta, “Bema” i Marinko su odlučili da pomognu Javnu ustanovu Dom penzionera Banjaluka, kojima su donirali medicinsku obuću, kako bi zaposleni u ovoj ustanovi imali bolje uslove za svoj svakodnevni rad.

“Naš rad, trud i borba za bolji i kvalitetniji život lica treće životne dobi često se shvata kao obavezujući i on to i jeste, ali ljepo je ponekad za isti biti pohvaljen ili nagrađen. Ovaj put naš rad je na predlog Željka Aleksića nagradio direktor Tvornice obuće “Bema” Marinko Umičević, sa kojim imamo divnu dugogodišnju saradnju”, rekli su iz Doma penzionera Banjaluka. Oni su dodali da je “Bema” njihove zaposlene iz odsjeka za Njegu i zdravstvenu zaštitu, obradovala donacijom medicinske obuće-klompi.

“Ovom prilikom želimo se zahvaliti i gospodinu Željku na njegovoj inicijativi, ali i gospodinu Marinku na donaciji istih i nadamo se da ćemo i u buduće imati ovako divnu saradnju, na obostrano zadovoljstvo, te da ćemo opravdati vaše povjerenje i podršku”, poručili su iz banjalučkog Doma penzionera.

Inače, i ovim dobrim gestom “Bema” i Umičević su nastavili svoju davno započetu humanu misiju u kojoj gotovo svakodnevno uručuju donacije i razne vrste pomoći, čime dokazuju visok nivo društvene odgovornosti ovog uspješnog privrednog kolektiva, a posebno Umičevića koji kaže da je za njega najveće zadovoljstvo ukoliko nekome može da pomogne, a posebnu pažnju posvećuje podršci sportu i porodicama sa više djece, čiji mališani oduševljeno nose “Bemice” i već sami znaju o kolikoj ljudskoj veličini je riječ kada se govori o Marinku Umičeviću.

Takođe, važno je podsjetiti da su “Bema” i Marino Umičević lično, među najznačajnijim sponzorima i donatorima na teritoriji Banjaluke, ali i šire. Da je to tako, govori jedan podatak, a to je da “Bema”, sa Umičevićem na čelu, u toku jedne godine pokloni više od 10.000 pari obuće u cijeloj Republici Srpskoj i Federaciji BiH… Za primjer drugima.

N.Sp