Bela Vida festival darivanja traje do 11. januara 2015. godine

U novootvorenom prostoru Galerije Bela Vida u Sarajevu održava se prvi Festival darivanja koji okuplja izlagače namještaja, dekoracije, rukotvorina, nakita i umjetnina. Nova Bela Vida lifestyle galerija smještena je na 1220 kvadrata u renoviranoj Austro-Ugarskoj zgradi na Vilsonovom šetalištu, u ambijentu koji podsjeća na industrijske hale u Brooklynu.

Prethodne dvije godine stručni tim Bela Vide djelovao je u prostoru od 150 kvadrata u Importanne Centru, gdje su bile organizovane 24 postavke pod motom „… jer život je lijep“.

Nakon postavki kojima je slavljena ljepota življenja na najbolji mogući način, gdje su se posjetioci mogli upoznati sa uređenjem enterijera, dizajnom i umjetnošću različitih zemalja, stručni tim Bela Vide novu „Život je lijep“ priču počeo je Festivalom darivanja koji će trajati do 11. januara 2015. godine.

 Festival je otvorio Yuri Afanasiev, rezidentni koordinator UN-a i rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH, a podršku su dali i britanski ambasador u BiH Edward Ferguson i njegova supruga Caroline, te italijanski ambasador Rugerro Corrias i njegova supruga Vania.

Osim izložbe koja je prodajnog karaktera, ovaj Festival ima i humanitarnu notu. Ovoga puta dio sredstava skupljenih tokom Festivala bit će preusmjeren za renoviranje Centra za djecu sa posebnim potrebama u Srebreniku, koji je uništen u nedavnim poplavama.  Medijski pokrovitelji Festivala su Dom Info, Klix.ba, Radio M, FACE TV, OBN.

Sponzori festivala: Vileda, Alpro, Bekto i Coca Cola.


03

13

30

04

27

28