Airbnb u Sidneju: Kancelarije iz kojih ne biste izlazili

Velike IT kompanije uvele su novi trend u način opremanja kancelarijskog prostora. Baš poput fleksibilne politike poslovanja, na primjer mnoge od njih ne uslovaljavaju radnike kada i da li uopšte dolaze na posao, sve dok postižu rezultate, tako su i viziju radnog prostora od monotonog i formalnog okruženja promijenili u zabavne, zanimljive i opuštene prostore u kojima je boravak pravi užitak i inspiracija za kreativnost.

Kancelarije kompanije Airbnb-a u Sidneju su istinski urbani enterijer u kojem su spretno ispreplitane živahne i neutralne boje, moderan i funkcionalan namještaj te mnoštvo cool dekora i ukrasa.

Studio The Bold Collective koji je bio zadužen za uređenje, između ostalog, bio je nadahnut australijskim fudbalom tako da radnici imaju priliku relaksirati se na minijaturnom terenu u sklopu kancelarije.

U zajedničkim prostorijama nalaze se mekane i udobne fotelje, sale za sastanke su opremeljen u različitim stilovima a najznanimljivija je ona uređena u stilu kubanske trpezarije. Naravno, tu je i standardna, minimalistička prostorija sa radnim stolovima, a ako neko želi mir i privatnost može se povući u neku od minijaturnih, udobnih kabina.

Izvor – businessinsider.com.au