Kako odabrati savršenu sofu?

Opuštanje nakon napornog radnog dana, posjeta prijatelja tokom vikenda, gledanje omiljene serije, čitanje knjige, dremanje… sve ove aktivnosti su vezane za sofu, pa tako ona postaje jedna od najvažnijih stavki u dnevnom boravku.

I baš zato što je prava sofa tako važna za svaki dom, neophodno je biti obazriv i ne srljati prebrzo u kupovinu prvog atraktivnog komada. Prije nego što uložite u ovaj ključni komad, savjetujemo vam da pročitate provjerene savjete vrhunskih dizajnera o tome kako da izaberete savršenu sofu za svoj dom.

 

Martina Di Gangi

 

Razmotrite svoj životni stil

Prije nego razmotrite različite stilove sofe, odvojite trenutak da razmislite o svom životnom stilu i šta vam je zapravo potrebno u svakodnevnom životu. Ako imate veliku porodicu, velika ugaona sofa bi mogla biti najbolji izbor za vas. Ako imate kućne ljubimce ili djecu, možda bi bilo dobro da se odlučite za presvlake od tkanine otporne na mrlje. Ako su opuštanje i udobnost na vrhu vaše liste prioriteta, možda ćete željeti da pogledate stilove sofe sa naslonom koji se može podešavati po vašoj želji. Razmatranje svih ovih stavki uštedjeće vam mnogo vremena, energije a najverovatnije i novca.

 

Ruslana Petrovskaya

 

Odredite orijentaciju sofe

Još jedan element za koji se treba odlučiti pre odlaska u kupovinu je kako planirate da orijentišete sofu u svom prostoru. Da li ćete sofu postaviti uza zid ili će biti izložena u centru sobe gdje će njena leđa biti izložena? Ako tražite nešto da pregradi prostoriju, gdje želite da bude postavljen taj ugaoni komad? Poznavanje ovih detalja će pomoći da se eliminišu sve opcije koje se ne uklapaju u vaše zahtjeve.

Izmjerite, a zatim izmerite ponovo

Koliko god smešno zvučalo – nikada ne možete mjeriti previše puta! U ovom koraku procesa može se napraviti mnogo grešaka, pa budite sigurni da znate tačno koliko veliki ili mali kauč može da stane u vašem prostoru – uključujući dužinu, visinu i širinu. Takođe je važno da izmjerite svoja vrata i hodnike, jer iako sofa može biti savršene veličine za vašu dnevnu sobu, možda neće uspjeti da prođe kroz vaša ulazna vrata ili kroz male prostore na stepeništu.

 

Adán Martín

 

Budite izbirljivi sa tipom presvlake

Odabir presvlake, odnosno prave tkanine ili kože je od vitalnog značaja za vaš životni stil. Kao što je već pomenuto, ako imate kućne ljubimce ili malu decu, mudro je odlučiti se za izbor tkanine koja će omogućiti lako održavanje. Takođe je neophodno istražiti kvalitet tkanine za presvlake ili vrste kože za bilo koju sofu koju volite, uključujući savjete za čišćenje i preporuke za održavanje.

 

Para Design

 

Izaberite boju koja odgovara vašem prostoru

Sada je vreme za jednu od najvećih odluka do sada… boja vaše sofe! Postoji toliko različitih pravaca u kojima možete krenuti, od svjetle izjave, do detaljnog uzorka ili pouzdanog neutralnog. Zaista nema pogrešnog ili ispravnog u vezi sa vrstom palete koju odaberete, sve dok je to nešto što znate da ćete voljeti (i da se nećete umoriti) i u godinama koje dolaze.

Ostavi komentar