Kupatila prilagođena djeci

Dizajniranje sobe sa djecom mora uzeti u obzir mnoge stvari, posebno sigurnosni faktor. Od brojnih prostorija u kući, možda je kupatilo mjesto gdje djeca najviše padaju ili se povrijede, pa ga morate učiniti prilagođenim djeci. Osim sigurnosnih faktora, ključ uspjeha kupatila prilagođenog djeci mora biti da bude zaista atraktivno, praktično i funkcionalno.

Morate znati da je jedan od problema kada djeca koriste kupatilo obično zbog veličine namještaja i skladišnih prostora koji su veliki i teško dostupni. Dakle, pronađite načine da vaše dijete lako dođe do predmeta, kao što je postavljanje donjih držače za peškire ili pružanje stolice.

Prvi korak u dizajniranju dječijeg kupatila je odabir teme koja se sviđa vašem mališanu. Ako imate i dječaka i djevojčicu, pobrinite se da su dizajni prikladni za sve spolove, kao što su oceani, svemir, plaže ili životinje. Ova tema je bezvremenska, pa ostaje prikladna za korištenje dok ne odrastu.

 

Kako bi Vašem mališanu bilo lakše, dječje stvari treba odložiti na dno. Kada vide da su stvari male i uredne i raspoređene na pravoj visini, kupanje će biti ugodnije. Dodajte podesivu pohranu, kao što su kvačice, da biste pronašli i preuredili toaletne potrepštine koje su im potrebne.

 

 

Za djecu je zavjesa za tuš više zanimljiv ukras. Odaberite uzorak ili boju koja odgovara željama vašeg mališana kako bi vrijeme kupanja učinilo još ugodnijim. Takođe je odličan način da napravite kupatilo prilagođeno djeci za samo nekoliko minuta.