Sastanak delegacija u Banjaluci: SC “Borik” i KKI “Vrbas” zajedno do uspjeha

Povodom kvalifikacionog turnira “EuroCup 1” košarke u kolicima, koji će se odigrati od 9. do 11. marta ove godine u sportskoj dvorani „Borik“ u Banjaluci, čiji će domaćin biti KKI „Vrbas“, održan je sastanak na kojem su dogovoreni detalji oko organizacije tog takmičenja

Sastanku koji je održan u konferencijskoj sali banjalučkog hrama sporta prisustvovali su predstavnici Košarkaškog kluba invalida (KKI) “Vrbas“ sa predsjednikom Marinkom Umičevićem na čelu, te predstavnici Sportskog centra (SC) “Borik“, koje je predvodio direktor Nenad Talić.

“Ovom prilikom dogovorili smo sve detalje kako bi ovaj kvalifikacioni turnir prošao u najboljem redu. Siguran sam da će sve biti na najvišem mogućem nivou, pogotovo kada se zna da je ovo četvrti put da zajednički radimo na organizaciji jednog evropskog takmičenja”, istakao je Umičević, koji je pohvalio menadžment SC “Borik“, direktora Nenada Talića i zaposlene radnike na sjajno urađenoj konferencijskoj sali.

Nenad Talić, direktor SC “Borik”, naglasio je da će KKI “Vrbas“ na raspolaganju imati sve što bude potrebno, kao što je to slučaj bio i u minulom periodu.

Svi učesnici ovog sastanka su se složili kako će i ovog puta iz dvorane “Borik”, ali i Banjaluke i Republike Srpske otići najljepša slikom širom Evrope i svijeta.

Inače, KKI “Vrbas” je osnovan prije 20 godina, osam puta je osvajao titulu šampiona regionalne NLB lige a u vitrinama ima isti broj trofeja za prvaka BiH. Pored toga, ovaj uspješni klub je višestruki učesnik Lige šampiona i može da se pohvali odličnim rezultatima na međunarodnoj sceni.

Sa Umičevićem na čelu, ovaj uspješni sportski kolektiv prošle godine obilježio je dvije decenije više nego uspješnog postojanja. Treba naglasiti da je Umičević, kako se to narodski kaže, predsjednik, otac i majka KKI “Vrbas“, koji je najuspješniji sportski kolektiv u zadnjih deset godina u regionu.

(N.Sp.)