Umičevićeva humanost ne poznaje granice: “Spremni smo da pomognemo građanima Turske i Sirije”

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” Banjaluka I dokazani humanista I veliki dobrotvor, ali prije svega veliki čovjek, rekao je da sve ljude potresla tragedija u Turskoj i Siriji, a pogotovo stanovnike Banjaluke, koji su prije više od pet decenija takođe preživjeli razoran zemljotres.

S tim u vezi, Umičević je, kao dokazani humanista u šta nas je sve uvjerio nebrojeno puta, rekao da je ovo sada trenutak kada treba da pokažemo solidarnost, da se organizujemo i pomognemo građanima Turske i Sirije.

“Tvornica obuće “Bema” je spremna da uputi donaciju od 500 pari cipela, kao i da pruži finansijsku pomoć ukoliko Crveni krst ili državne institucije organizuju skupljanje sredstava za pomoć ugroženima. Banjaluka je grad koji se izgradio nakon razornog zemljotresa, mi nažalost znamo i razumijemo u kakvoj su situaciji i baš zato smatram da bi državne institucije i Crveni krst trebalo da se organizuju i da sistemski na državnom nivou uputimo pomoć”, poručio je Umičević i pozvao sve nadležne institucije i organizacije da se uključe, i da se uputi pomoć, čime je još jednom pokazao da je čovjek velikog srca.

Prema njegovim riječima, u ovoj situaciji dok gledamo kroz šta prolaze ti ljudi, to je najmanje što se može učiniti, da se pokaže ljudskost, empatija i humanost, jer nažalost nikad ne znamo šta nas sve sutra čeka.

I ovim potezom, odnosno otvorenom spremnošću da pomogne ljudima u Turskoj i Siriji, Umičević je dodatno potvrdio da njegova humanost zaista ne poznaje granice, i jedan je od rijetkih ljudi sa naših prostora, koji se može pohvaliti tolikom voljom i spremnošću da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije.

(N.Sp.)