Unesite boemski stil u svoj dom pomoću Makrame tehnike

Želite da unesete boemski stil u svoj dom? Makrame je jedan od ukrasa koji najbolje odražava ovaj stil. Od zidnih zavjesa, pokrivača za biljke u saksijama, zavjesa i još mnogo toga, pronađite dodatke da dodate boho šik element koji najbolje odgovara vašoj ličnosti. Makrame dolazi u različitim umjetničkim oblicima i bojama, ovaj ukras ne samo da pokazuje jedinstvene karakteristike, već dolazi iu nizu nevjerovatnih umjetnosti i zanata.

 

 

 

Ako želite da predstavite nešto drugačije, pobrinite se i da ima svoju estetsku ljepotu, boho stil je najbolji izbor. To je zato što boho stil nema posebnih pravila. Suština ovog stila je nešto što nije standardno, ležerno i lično. Makrame ne samo da čini da se vaša soba osjeća opušteno, već ovaj dodatak često koristi mnoge elemente koji se estetski kombiniraju bez gubljenja karaktera samog boho stila.

 

1

 

Makrame tehnika je tehnika vezivanja čvorova a jedna je od starijih tehnika ručnog rada. Španska reč macramé potiče od arapske migramah (مقرمة), što znači „ukrasne rese“ ili „izvezeni veo“.

Ova tehnika je jako posebna, jer ne postoji mašinski način replikacije vezova odnosno čvorova, pa otud spada u rijetke tehnike koje je moguće realizovati isključivo ručnim putem.

Materijali koji se obično koriste za izradu čvorova su:

  • koža,
  • konoplja,
  • vuna i razna druga prediva,
  • pamučni kanapi, moguće korištenje i metala (žica).