19 jednostavnih stolova za šminkanje zbog kojih ćete i vi poželjeti jedan

Budoari, ta carstva ženskih tajni, vremenom su nestali iz domova, zamijenili su ih stolovi za šminkanje koji su nekad bili neodvojivi dio spavaće sobe.

Ali, čini se da i njih sve rjeđe viđamo, uglavnom zbog nedostatka prostora taj kutak za sređivanje bude “žrtvovan” za nešto praktičnije.  Ipak, sto za šminkanje ne mora da bude veliki i glomazan, iako ih uglavnom kao takve zamišljamo… mi bismo se ipak odlučili za minimalistički koji bi mogao stati u bilo koji slobodan kutak u sobi.

Ovdje smo skupili najinspirativnije stolove za šminkanje sa Pinteresta, i izvukli nekoliko zajedničkih karakteristika koji ih čine lijepim i praktičnim.

sto za sminkanje

Jednostavni konzolni stolovi su najbolje rješenje. Manjih su dimenzija i lagani su, što je bitno zbog ukupnog utiska jednostavnosti. Bilo kakav sto ovakvog tipa je dobar izbor, pa prilikom kupovine pogledajte i one koji su namijenjeni ulaznim prostorima.

Stolovi sa integrisanim ladicama su takođe dobra opcija, posebno ako su one u ploči stola, tada zauzimaju najmanje prostora.

Umjesto stola može poslužiti i dobra polica, poput ove popularne Ikea-ine za zid.

polica kao sto za sminkanje

Ogledalo se podrazumjeva, a ona okrugle forme su najpopularnija. Ako težite jednostavnosti okvir za ogledalo vam i nije neophodan.

Ako imate puno kozmetike i nakita, dobri organizatori su važniji od svega. Većina djevojaka vole akrilne jer su lagani, transparentni i jeftini.

Detalji poput lampe, cvijeća, svijeća i lijepih stalaka za nakit su uvijek dobrodošli, ali ako će vam stvarati “gužvu” na stolu onda je bolje bez njih.

mali kozmeticki sto